Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Στα ψιλά / Μια "θέση αναπήρων" το συγχωροχάρτι της Ν.Δ.;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Μια "θέση αναπήρων" το συγχωροχάρτι της Ν.Δ.;

Του Πέτρου Κατσάκου

Όταν το 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έλεγε και δεν είχε μπερδέψει τα λόγια του, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να το επιβεβαιώνει. Η ουσία πάει μονίμως περίπατο για τον αρχηγό της Ν.Δ. μπροστά στα επικοινωνιακά τρικ και το "φαίνεσθαι" που πιστά τα τελευταία χρόνια υπηρετεί είτε με στημένες πόζες για να πουλήσει ανθρώπινο πρόσωπο είτε με κροκοδείλια δάκρυα για ευάλωτες ομάδες πολιτών, για τις οποίες υποτίθεται πως νοιάζεται και αγωνίζεται.

Έτσι και με την περίπτωση των αναπήρων και τη σκόνη που ο ίδιος και το κόμμα του σήκωσαν για τους ανθρώπους που οι πολιτικές που υπηρέτησαν και υπηρετούν δεν έδωσαν και δεν πρόκειται να δώσουν έστω και την παραμικρή προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους.

Ας θυμηθούμε την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής στα χρόνια που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε να διαχειριστεί την οικονομική κρίση. Λουκέτα, απαξίωση, τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, δυσβάσταχτα βάρη για γονείς και οικογένειες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Καιάδα που τους εξασφάλισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ας δούμε τη σημερινή κατάσταση, που αντικατοπτρίζεται στον πρώτο μετά το 2008 διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και μελών βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής. Μια πραγματικότητα που έρχεται να αποκαταστήσει την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αξίζουν σίγουρα κάτι καλύτερο από τον Καιάδα του νεοφιλελευθερισμού.

Πίσω λοιπόν από την "επικοινωνία" και τη σκόνη που κάποιοι σήκωσαν με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση του Π. Πολάκη με τον Σ. Κυμπουρόπουλο βρίσκεται η "ουσία" της πραγματικής στήριξης αυτής της ομάδας των πολιτών, την οποία η Ν.Δ. άφησε εντελώς αβοήθητη μέσα στη φουρτούνα της οικονομικής κρίσης αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δεν δίστασε να τα αντιμετωπίσει ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας.

Ας κοιτάξουν λοιπόν την ουσία και πώς η σημερινή κυβέρνηση αποκαθιστά το κοινωνικό κράτος που η Ν.Δ. ισοπέδωσε και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και την επικοινωνία. Το παρελθόν τους δεν είναι δα και τόσο μακρινό ώστε να ξεχαστεί ο τρόπος με τον οποίο απαξίωσαν την Ειδική Αγωγή ούτε ξεπλένεται με μια θέση αναπήρων στο ευρωψηφοδέλτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL