Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Βαλντέν: Η αλλοίωση των δηλώσεων Βέμπερ από τη ΝΔ «με ανησυχεί αλλά δεν με εκπλήσσει» (ηχητικό)

Για την αλλοίωση των δηλώσεων του Μάνφρεντ Βέμπερ από τη Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε μεταξύ άλλων στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Σωτήρης Βαλντέν, που είναι πανεπιστημιακός, μέλος της Κίνησης «Γέφυρα» και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι και η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής είναι απόλυτα απομονωμένοι στην Ευρώπη για το Μακεδονικό.

Ο κ. Βαλντέν στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι η αλλοίωση της δήλωσης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον ανησυχεί, αλλά δεν τον εκπλήσσει και ότι «τους δυσαρέστησε και τον λογόκριναν» καθώς θυμίζουμε ο κ. Βέμπερ επισκεπτόμενος τη χώρα μας είπε ότι «η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά η ΝΔ στο ενημερωτικό της σημείωμα της ανέφερε ότι η κ. Βέμπερ είπε «Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία».

Ο κ. Βαλντέν σημείωσε ότι πολίτες, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, εξακολουθούν να έχουν αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις δεν νομίζει ότι ταυτίζονται με τους ακραίους «θα έλεγα φασίστες ξεκάθαρα, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια κτλ». Ενώ τόνισε ότι «η εμμονή στην πολιτική αυτή σιγά – σιγά θα αποδώσει καρπούς».

Ο κ. Βαλντέν σημείωσε ότι η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων, έχει χρονικό ορίζοντα πολύ μεγαλύτερο και όχι μόνο τις ευρωεκλογές και ανεξαρτήτως των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη αφού είναι το μέτωπο για την κύρια πάλη κατά της ακροδεξιάς αλλά και κατά του νεοφιλελευθερισμού.

Δείτε όλα τα σχόλια