Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σ. Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα και διάλογο με τον Παύλο Πολάκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα και διάλογο με τον Παύλο Πολάκη (Video)

Στο θέμα της αναπηρίας και των προσκομμάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν τα άτομα με αναπηρία αναφέρθηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος μιλώντας στο Open ξεκαθαρίζοντας ότι «το επίδομα πρέπει σήμερα να υπάρχει» ενώ μιλώντας για το «αύριο» δήλωσε ότι θα ήθελε μια διαδικασία που θα εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι. «Θα πρέπει να υπάρχει μια πορεία. Δεν έχει σημασία ένας διορισμός αλλά πως ξεκίνησε για να φτάσει στην θέση αυτή και ποια βήματα προσφέρει ένα κοινωνικό κράτος για να φτάσει να είναι ενεργός πολίτης».

Στην ερώτηση αν συναντούσατε τον κ. Πολάκη τι θα του λέγατε ο κ. Κυμπουρόπουλος απάντησε: «Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα και έναν διάλογο να δω τι έχει να πει διότι το facebook και το twitter καταστρέφουν την σκέψη. Η προσωπική επαφή και λόγω ειδικότητας ανοίγει δρόμους, πόρτες και επικοινωνίες. Θα ήθελα να ακούσω την βαθύτερη του σκέψη».

Πρόσθεσε ότι τον πείραξε η ουσία στην δήλωση Πολάκη, το θέμα αναπηρία που για εμάς τους ανάπηρους μεταφράζεται στα εμπόδια που βάζει η ίδια η κοινωνία για να μην γίνεσαι ενεργός πολίτης, η ουσία είναι βαθιά πολιτική που επηρεάζει την οικονομία και τις κοινωνικές μας σχέσεις».

Αναφορικά με τη στάση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα ο κ. Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι:

«Ήθελα να ακούσω από τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει και να δώσει από την πολιτική του στάση, να το βάλει σε ένα πολιτικό ζήτημα, (δηλαδή) ότι η αναπηρία αποτελεί πολιτικό ζήτημα και να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης χαρακτήρισε «ατυχής και ανοίκεια» τη δήλωση του κ. Πολάκη ωστόσο δεν πρέπει να διαγράφεται το έργο του ως υπουργού.

Εξήγησε επίσης ότι πέρα από το πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε με το θέμα του κ. Κυμπουρόπουλου που ωστόσο είναι «πρώτης προτεραιότητας» δεν μπορεί να μην συζητάμε τόσες μέρες για οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Ο λαός περιμένει κάτι να ακούσει.

Αυτή ήταν η ανησυχία του Πρωθυπουργού που απευθύνεται σε όλη τη χώρα και όχι φυσικά αδιαφορία εξήγησε ο κ. Πελεγρίνης ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε στις σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία όπως οι προσλήψεις 3.500 καθηγητών στα σχολεία ειδικής αγωγής που για χρόνια είχαν παγώσει και οι δομές απειλούνταν με κλείσιμο.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος σαν υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλό θα ήταν να εκθέσει τις απόψεις του κόμματος του για το ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί στο μεγάλο αυτό ζήτημα της κοινωνικής στήριξης των ανάπηρων συνανθρώπων μας. Θετική είναι ωστόσο η αναδίπλωση σε σχέση με τα επιδόματα, που αποτελούν κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος και δεν πρέπει να τίθεται σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση, αντίθετα θα πρέπει να διασφαλίζονται ότι θα υπάρχουν και στο μέλλον.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL