Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Μετά τα "δώρα", η Ν.Δ. "υπόσχεται", τέλος και σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τα "δώρα", η Ν.Δ. "υπόσχεται", τέλος και σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα (Video)

Ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά φαίνεται να γνωρίζει η Ν.Δ. Ενώ κατηγόρησε για fake news ο εκπρόσωπος της, Μακάριος Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το τέλος του δώρου Χριστουγέννων που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα υποστήριξε το «κόψιμο» των κοινωνικών επιδομάτων, αφού όπως είπε δεν θα χρειάζονται.

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι: «Δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε να παράξουμε πλούτο, θέσεις εργασίας» προσθέτοντας ότι «δεν υφίσταται το θέμα» με τα δώρα, ενώ με έντεχνο τρόπο προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε το κοινωνικό μέρεισμα, ωστόσο η δήλωσή του ήταν ξεκάθαρη.

Το ερώτημα επανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης: Το 1 δις ευρώ σε κοινωνικά επιδόματα θα τα κόψετε κ. Λαζαρίδη;

Και έλαβε την απάντηση: «Το ζήτημα δεν είναι αν θα τα κόψουμε αλλά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν θα χρειάζονται αυτά τα επιδόματα». 

Άραγε που βασίζει την "αισιοδοξία" αυτή η Ν.Δ. τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια στο μόνο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα ήταν στην κρίση και μαζί με το ΠΑΣΟΚ στα μνημόνια.

Κάτι παρόμοιο είπε και ο κ. Σταϊκούρας στην ΕΡΤ1 ενώ είπε ότι «δεν πειράζουμε τα δώρα, θα μειώσουμε τους φόρους». Δηλαδή ότι αν μειώσουν τους φόρους δεν θα χρειάζονται κοινωνικά επιδόματα αφού μίλησε για «βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος» των πολιτών».

Εντυπωσιακός είναι ο κυνικός τρόπος με τον οποίο πέρα από τις ειρωνείες για τα αγγλικά και τις κατηγορίες για fake news η Ν.Δ. επιτίθεται ανοικτά στην κοινωνία μιλώντας για ελάφρυνση φόρων στους επιχειρηματίες και κόψιμο του δώρου Χριστουγέννων, όλων των κοινωνικών επιδομάτων που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την κοινωνία και τέλος αμφισβήτηση ακόμα και του «επιδόματος ανεργίας» ως αντιπαραγωγικό μέτρο…

100 χρόνια πριν ονειρεύεται να πάει τον κόσμο της εργασίας ο νεοφιλελευθερισμός και ευτυχώς οι πολίτες γνωρίζουν αρκετά καλά αγγλικά ώστε να καταλάβουν τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν δηλώνει: «Ειλικρινά, δεν θέλω μια κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήματα. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν δώρα Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου και να μετατρέπονται σε ομήρους του πελατειακού συστήματος. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές».

Κατερίνα Μπρέγιαννη


Διαβάστε επίσης:
Στο στόχαστρο της Ν.Δ. «δώρο Χριστουγέννων» και επίδομα ανεργίας (Video)

Ο ειλικρινής Μητσοτάκης θέλει να κόψει το δώρο Χριστουγέννων (Video)

εκτενέστερο κομμάτι της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη

https://www.youtube.com/embed/2abNHpKUI40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL