Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ένας επικίνδυνος άνθρωπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας επικίνδυνος άνθρωπος

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΧΠΕΚΙΔΗ*

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, καθότι αδίστακτος. Καταπλήσσει η ευκολία με την οποία ψεύδεται συνεχώς και η αρρωστημένη επιθυμία και επιδίωξή του να γίνει... πρωθυπουργός. Προ ουδενός ορρωδεί. Παίζει ακόμα και με τα εθνικά θέματα. Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας διαπραγματευόταν για τα εθνικά θέματα στις Βρυξέλλες με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτός δήλωνε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος, ψεύτης, ανίκανος και ό,τι άλλο απαξιωτικό μπορούσε να αραδιάσει.

Όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν με την ηγεσία της (νυν) Βόρειας Μακεδονίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονόμευε την επίσημη διαπραγμάτευση, στέλνοντας την εκπρόσωπό του να συζητήσει μυστικά με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας! Όταν ο Τούρκος πρόεδρος συνελάμβανε τους δύο αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγελλε τον... Τσίπρα.

Όταν ήδη είχε γραφτεί αυτό το άρθρο, ήρθε και η πανηγυρική επιβεβαίωση της ευκολίας με την οποία ψεύδεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού, προέβη σε μια δήλωση που περιείχε τρία ψεύδη: ενώ εκείνοι του ζήτησαν τη συνάντηση, όπως και με άλλους αρχηγούς κομμάτων, αυτός δήλωσε ότι τους ευχαριστεί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του (!) -ότι τάχα δική του ήταν η πρωτοβουλία. Δεύτερο, τους διαβεβαίωνε ότι θα λύσει το πρόβλημά τους, το οποίο όμως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, το αντιμετώπισε «ακαριαία» ο πρωθυπουργός, αντίθετα με τους προκατόχους του Παπανδρέου και Σαμαρά που αδιαφόρησαν, και τρίτο, δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ και σε αυτόν τον τομέα τα έχει κάνει... θάλασσα. Τρία ψέματα σε μία δήλωση. Για Νόμπελ ψευδολογίας πάει ο άνθρωπος...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μολύνει ανεπανόρθωτα τον δημόσιο λόγο, τον κοινοβουλευτικό διάλογο, και, το χειρότερο, έχει παρασύρει και τα βασικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που διαγωνίζονται για το ποιο θα χρησιμοποιήσει τους πιο βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, τις πιο χυδαίες βρισιές εναντίον ενός ανθρώπου, που ανέστησε το κύρος της χώρας πανευρωπαϊκά και διεθνώς και κράτησε όρθιο τον ελληνικό λαό. Είναι αυτοί που κατάκλεψαν τα ταμεία του κράτους, λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, άδειασαν τις Τράπεζες -με τη σύμπραξή τους βέβαια και με το αζημίωτο, όπως αποδεικνύεται- και φυγάδευσαν τα χρήματα στο Εξωτερικό. Αυτοί λοιπόν οι άρπαγες της περιουσίας του λαού θέλουν να... ξανακυβερνήσουν τη χώρα. Προφανώς για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους. Θα τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός;

Ύβρεις και υποκρισία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υβρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε καθημερινή βάση, αδιαφορώντας για το ότι αυτός εκπροσωπεί έναν κορυφαίο θεσμό: ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, εκλεγμένος δύο φορές από τον ελληνικό λαό. Όσοι αρέσκονται να λένε ότι ο Τσίπρας εκλέχθηκε «με τα ψέματα που είπε στη Θεσσαλονίκη», λένε δύο ανοησίες σε μία φράση: πρώτο, η παρουσίαση ενός προγράμματος και οι υποσχέσεις δεν είναι «ψέματα» -και επ’ αυτού ας ανοίξουν και κανένα λεξικό· άλλωστε, η διαστρέβλωση της έννοιας των λέξεων είναι αρχαιόθεν ένα από τα εργαλεία των απατεώνων· δεύτερο, τους βολεύει να ξεχνάνε τις εκλογές του Σεπτέμβρη, όπου οι πολίτες ανανέωσαν με το παραπάνω την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο που τους είχε πει... ψέματα, πριν από οχτώ μήνες! Κατόπιν αυτών, όποιος εξακολουθεί να μιλάει για «ψέματα στη Θεσσαλονίκη», είναι κατ’ εξακολούθηση ανόητος -για να μιλήσουμε στη γλώσσα τους. Αυτή η ψήφος του Σεπτέμβρη δείχνει ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε αυτό που τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τι μαύρο μέτωπο δηλαδή συνάντησε ο πρωθυπουργός της χρεοκοπημένης Ελλάδας στις Βρυξέλλες, και δεν μπόρεσε να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Μη μπορώντας να κάνουν μία αξιοπρεπή λαϊκή συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης (αλήθεια, τι απέγινε εκείνο το... μεγαλειώδες κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ;), βγάζουν -με απόλυτη ανευθυνότητα- στους δρόμους τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι ξαφνικά εμφανίζονται να έχουν άποψη για...τη διδακτέα ύλη και για... τον νόμο Γαβρόγλου, η οποία, όλως τυχαίως, συμπίπτει με τις απόψεις της Ν.Δ.! Κι ας μη μιλήσουμε για τους λούμπεν «μακεδονομάχους» και λοιπούς, με τους οποίους ασκούν πολιτική και οι οποίοι με κάθε ευκαιρία ασχημονούν κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθενται κατά των αστυνομικών χρησιμοποιώντας τις εθνικές σημαίες για... γκλομπς (κοινώς ρόπαλα)! Για να κατηγορήσουν στη συνέχεια τα κυβερνητικά στελέχη ότι χρειάζονται την προστασία αστυνομικών «για να τους προστατέψουν από την... αγάπη του λαού»! Τέτοιος γκεμπελισμός, τέτοια υποκρισία. Και με ποιους συντάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Με τους αστυνομικούς, θα θέλατε να πείτε. Κι όμως, ο άνθρωπος πήρε το μέρος των ροπαλοφόρων... «πατριωτών»! (Επιτέλους, οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν βλέπουν πού οδηγεί την παράταξή τους ο αρχηγίσκος με τους ακροδεξιούς που τον πλαισιώνουν και τον κατευθύνουν;).

Είναι έτοιμος ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί τους ίδιους χαρακτηρισμούς, τις καθημερινές βρισιές και τα ψεύδη που εκτοξεύει καθημερινά, αν, «ὃ μὴ γένοιτο», γίνει ποτέ πρωθυπουργός; Αλλά βέβαια δεν γίνεσαι πρωθυπουργός με βρισιές και ψέματα. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Χρειάζονται ουσιαστικά επιχειρήματα. Και χρειάζεται επίσης σεβασμός στους θεσμούς της δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασεβεί κατ’ εξακολούθηση εις βάρος τόσο του προέδρου της δημοκρατίας όσο και του πρωθυπουργού ως θεσμών.

Και ποιές είναι οι προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ.;

Όσο για προγραμματικές θέσεις, ό,τι μας έχει πει ώς τώρα είναι το ασφαλιστικό Πινοσέτ, το εργασιακό 12ωρο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (στους ημετέρους, εννοείται, και με τις ανάλογες μίζες, κατά τα γνωστά). Στην Εκπαίδευση οι μαθητές - «πελάτες» θα πληρώνουν -όσοι μπορούν- στα ιδιωτικά σχολεία, και στην Υγεία οι ασθενείς θα μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας, ή στα νοσοκομεία, που θα συντηρούνται με... δωρεές! Όσο για τα φάρμακα: Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας από το αμαρτωλό παρελθόν τους. Στα πανεπιστήμια θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και οι σπουδαστές θα προσέρχονται σε αυτά επιδεικνύοντας τη φοιτητική τους ταυτότητα δεόντως θεωρημένη από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, για να «εισέρχονται από τας πλαγίας θύρας», φωτογραφιζόμενοι από το σπουδαστικό της Ασφάλειας, που θα κατοικοεδρεύει στο «φυλάκιο». (Αν όλα αυτά σάς φαίνονται υπερβολικά, ρωτήστε τους παλιότερους...)

Μέσα στα Πανεπιστήμια θα γίνεται η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, «ώστε να μην ξαναβγεί ποτέ αριστερή κυβέρνηση» (Βορίδης). Θα κυβερνάνε πάντα οι πραγματικοί και «μόνιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας» (Σαμαράς), και όχι «προσωρινοί ένοικοι» (Σημίτης). Αυτοί δηλαδή που ξέρουν πώς να οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και να χρεώνουν τον λαό με μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να αναλαμβάνουν στη συνέχεια «να σώσουν τη χώρα από τους Συριζομαδούρους». Και αν οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίσουν τους δικούς τους... Μητσοτάκηδες, θα ξαναδούμε τους διάφορους Σόιμπλε αλλά και κάποιους Βέμπερ και Σία να αποφασίζουν για τη ζωή μας. Αυτά, και για τα υπόλοιπα «βάλτε και λίγο το μυαλό σας να δουλέψει»!...

* Ο Αντώνης Σαχπεκίδης είναι κλασικός φιλόλογος - συγγραφέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL