Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Μαγική εικόνα... το προεκλογικό σποτ για τον κ. Χατζηδάκη, "όλα καλά" τα βρήκε με τους καλλιτέχνες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαγική εικόνα... το προεκλογικό σποτ για τον κ. Χατζηδάκη, "όλα καλά" τα βρήκε με τους καλλιτέχνες (Video)

“Δεν είναι διαφημιστικό σπότ, αλλά ένα βίντεο από τη συνάντηση. Γιατί δεν αντέδρασαν για τις φωτογραφίες; αναρωτήθηκε. Είμαστε στην εποχή των σόσιαλ μίντια και θεώρησαν σκόπιμο οι αρμόδιοι του κόμματος να υπάρξει και ένα βίντεο”.

Με τη μόνη διαφορά ότι το βίντεο δεν είναι από τη συνάντηση, αλλά χρησιμοποιείται η “εικόνα” των καλλιτεχνών στη συνάντηση, με ηχητική υπόκρουση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πόσο υπέρ των καλλιτεχνών είναι χωρίς να το δικαιούται κάτι που και ο Σταύρος Ξαρχάκος γνωστός για τον αγώνα του για τα πνευματικά δικαιώματα κατήγγειλε, καθώς και άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι κύριοι Νικολόπουλος, Δεληβοριάς, Καλδάρας...

"Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα χρησιμοποιηθεί για προεκλογικούς λόγους. Μας είχαν πει ότι αν βγει κάτι προς τα έξω θα μας το έδειχναν προκειμένου να συμφωνήσουμε" είπαν στην ΕΡΤ1 ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Χρήστος Νικολόπουλος. Επιπλέον ο κ. Δεληβοριάς και άλλοι δημιουργοί ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από το "συμβολικό ποσό" που τους είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ όλες τις διατάξεις που ήρθαν στην Βουλή για τα πνευματικά δικαιώματα η Ν.Δ. τις καταψήφισε όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση του κ. Χατζηδάκη που φανερώνει και τη δύσκολή του θέση στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου της εκπομπής.

“Έγιναν διάφορα ατοπήματα” τόλμησε να πει η δημοσιογράφος της εκπομπής θέλοντας να παρουσιάσει την άποψη των καλλιτεχνών ώστε να λάβει μια απάντηση, ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης δεν θεωρεί προφανώς ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να ρωτάνε και της είπε:

“Παίρνετε θέση εσείς; Ποια ατοπήματα έγιναν; Εσείς είστε δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Μιλάτε για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και παίρνετε θέση και λέτε ότι έχει κάνει ένα ατόπημα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πέρα από τον θεσμικό του ρόλο έχει και μια διαδρομή...”.

Τέτοιος σεβασμός στην ελευθερία του λόγου, την ενημέρωση, το επάγγελμα του δημοσιογράφου και τους θεσμούς της Δημοκρατίας...

Τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τα μαζέψει μιλώντας για “λεκτική παρεξήγηση” άρα τουλάχιστον ένα ατόπημα υπάρχει... Η Ν.Δ. όταν ξεφεύγει από την δική της “ατζέντα” της καταστροφολογίας και των ψεμμάτων και πρέπει να απαντήσει δυσκολεύεται... Τότε αποκαλύπτεται ο πραγματικός της εαυτός...

Κατ. Μπρέγιαννη

Το σποτ της Ν.Δ.

Η επιστολή του Κ. Μητσοτάκη στο σωματείο ΑΣΜΑ

«Προς Σωματείο ΑΣΜΑ,

Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης: 

"Άδειασμα" Ξαρχάκου σε Μητσοτάκη: Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός

 

Έξαλλοι οι καλλιτέχνες με τον Κ. Μητσοτάκη - Καταγγέλλουν πολιτικά παιχνίδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL