Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η Ν.Δ. που κραυγάζει όσα ντρέπεται να πει εκτός συνόρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η Ν.Δ. που κραυγάζει όσα ντρέπεται να πει εκτός συνόρων

Δεν τους έφτανε ο καιροσκοπισμός του κ. Καιρίδη που, από εκεί που αμφισβητούσε τη "γενοκτονία των Ποντίων", τώρα κατηγορεί την ελληνική Βουλή ότι καθυστέρησε πολύ να την αναγνωρίσει και, για να δικαιολογήσει τα προσωπικά του αδικαιολόγητα, καταφεύγει στη φτηνή δικαιολογία της συριζαϊκής μονταζιέρας, ήρθε τώρα και ο φίλος τους ο Μάνφρεντ Βέμπερ να τους ξύσει πληγές που διακαώς προσπαθούν να κλείσουν και να κουκουλώσουν.

Γιατί, όσο κι αν το θέλουν, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις υστερικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας που ενώθηκαν πριν λίγα χρόνια με κάποια ποντιακά σωματεία που ζητούσαν τον "αποκεφαλισμό" του Νίκου Φίλη όταν ο τότε υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει την ιστορική αμφισβήτηση του όρου της "γενοκτονίας" για την περίπτωση της εθνοκάθαρσης των Ποντίων από το κεμαλικό καθεστώς. Γιατί, όσο κι να το θέλουν, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επεισοδιακή παρουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο ποντιακό συλλαλητήριο κατά του Φίλη με τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Αφού λοιπόν ήρθε πρώτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τους, ο κ. Καιρίδης, να τους τα θυμίσει όλα αυτά, ακολούθησε προχθές και ο εκλεκτός τους, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταψήφισε πρόταση να προστεθεί στην Ημερήσια Διάταξη δήλωση της Κομισιόν με θέμα «Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία. Ψηφοφορία από την οποία, καλού - κακού, φρόντισαν να απουσιάσουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην βρεθούν εκτός ΕΛΚ γραμμής, ούτε φυσικά να τους κολλήσει κανείς τη ρετσινιά του εθνομηδενιστή με την ίδια ευκολία που οι ίδιοι την κολλούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Η φτηνή ψηφοθηρία στο θέμα της "γενοκτονίας των Ποντίων" δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η μοναδική φορά που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δίστασε να τσαλαβουτήξει στα θολά νερά του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας και του λαϊκισμού μήπως και καταφέρει να αντλήσει μερικές ψήφους από τη δεξαμενή της Χ.Α. και της Aκροδεξιάς.

Μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια αυτή η συγκεκριμένη Ν.Δ. να πλειοδοτεί σε πατριωτικές κραυγές εσωτερικής κατανάλωσης, που γίνονται σιωπή ενώπιον ευρωπαϊκών ή διεθνών ακροατηρίων, εκεί δηλαδή όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του ντρέπονται να ξεστομίσουν όσα εντός των συνόρων διατυμπανίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL