Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Novartis: Περιμένοντας τους επόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Novartis: Περιμένοντας τους επόμενους

αντιποίνων για εσχάτη προδοσία» αδειάζοντας ακόμα και τον Α. Λοβέρδο, που ζητάει να αρθεί η ασυλία του για να αποδείξει ότι είναι θύμα στοχοποίησης.

Τόση φασαρία έκανε ο Άδ. Γεωργιάδης, ώστε ελάχιστοι πρόσεξαν ότι κανένα πολιτικό ή νομικό όργανο της Ν.Δ. δεν συγκλήθηκε προκειμένου να ασχοληθεί με «τη μεγαλύτερη σκευωρία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα». Τη νομική άποψη της παραγραφής έσπευσε να στηρίξει μόνο ο Α. Αθανασίου, του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά, ο οποίος όμως τα έκανε ελαφρώς μαντάρα.

Τώρα η Ν.Δ. αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Άδ. Γεωργιάδη δηλώνοντας ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, ότι προτιμά τις πολιτικές λύσεις από τα αντίποινα και, κυρίως, ότι θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες αν η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητήσει και την άρση ασυλίας κάποιου τέως υπουργού Υγείας και από τη Ν.Δ.; Τι θα γίνει αν αυτός ο τέως υπουργός, σε αντίθεση με τον Α. Λοβέρδο. επιμένει στην άποψη της παραγραφής και δεν αποδεχτεί την άρση της ασυλίας του; Θα τον καλύψει η Νέα Δημοκρατία ή θα ψηφίσει και γι' αυτόν άρση της ασυλίας όπως κάνει με τον Λοβέρδο; Και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στην περίπτωση αυτή όσον αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Πειραιώς;

Η Novartis αποδεικνύεται πολύ δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση για την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL