Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απειλούν, δεν απαντούν...

Τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις της ενωμένης αντιπολίτευσης γύρω από το σκάνδαλο Novartis απέκρουσε ο Μ. Καλογήρου θυμίζοντας κατ' αρχάς (στον ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι η διερεύνησή του "ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη, από έρευνα των εισαγγελέων στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για ένα διεθνές σκάνδαλο που αφορά το φάρμακο".

Αφού περιέγραψε τη διαδικασία και τις δυσκολίες που δημιούργησε ο υφιστάμενος νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε "πρωτοφανείς" τις απειλές κατά δικαστικών λειτουργών από εμπλεκόμενους όπως ο Άδ. Γεωργιάδης. "Σε μια περίοδο που η Ν.Δ. δεν έχει χάσει ευκαιρία να εμφανιστεί ως ο αυτόκλητος υπερασπιστής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης... και την ώρα που διέτασσε 'γενικό σιωπητήριο'", καταγγέλλοντας ως "παρέμβαση" οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση ή συζήτηση για δικαστική υπόθεση ή απόφαση, "ξαφνικά το τελευταίο διάστημα τόσο στην υπόθεση της δανειοδότησης των κομμάτων όσο και στην υπόθεση της Novartis βλέπουμε ότι οι τοποθετήσεις είναι εξαιρετικά επιθετικές και προσβλητικές προς δικαστικούς λειτουργούς. Γι’ αυτό άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Εισαγγελέων διαμαρτυρήθηκαν με πολύ έντονο τρόπο" σημείωσε με νόημα.

Δικογραφίες τελείωσαν...

"Αυτή τη στιγμή έχουμε κλήσεις υπόπτων προκειμένου να δοθούν ανωμοτί εξηγήσεις. Οι επόμενες δικονομικές ενέργειες από πλευράς εισαγγελέων θα διευκρινίσουν ποια είναι η στάση της Δικαιοσύνης" σε θέματα όπως η αποσβεστική προθεσμία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για αδικήματα όπως η δωροδοκία, σημείωσε ο Μ. Καλογήρου τονίζοντας ότι "ο κόσμος μπορεί να εξάγει χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα". "Με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δικογραφίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ενοχή πολιτικών προσώπων για απιστία έχουν τελειώσει με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν. Θα είχαμε έναν κατάλογο ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τον τρόπο με τον οποίο άσκησαν διοίκηση, που διαχειρίστηκαν δημόσια περιουσία, που οδήγησαν μια χώρα σε πτώχευση" σημείωσε με νόημα, ενώ τόνισε πως τον "προβληματίζει ότι τον τελευταίο καιρό συζητάμε νομικές θεωρίες για την αποσβεστική προθεσμία, ακούμε για σκευωρίες, φιάσκο και σκευωρία μαζί. Σκευωρία τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες των εισαγγελέων και καλούνται ύποπτοι... χαρακτηρίζουν ως φιάσκο δικαστικές ενέργειες... και ως σκευωρία το ότι για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα τέθηκε η υπόθεση στο αρχείο. Δεν βγάζει νόημα... είναι αντικρουόμενα".

"Αυτό που δεν ακούμε είναι απαντήσεις ως προς την ουσία" κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, θυμίζοντας όσα διαβάζουμε γις τις κοστολογήσεις συγκεκριμένων φαρμάκων. "Δεν ακούω συγκεκριμένες πολιτικές απαντήσεις"...

Δείτε όλα τα σχόλια