Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μιλάς με γρίφους, Κυριάκο μας

ICON

«Στα εργασιακά ζητήματα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να αποτρέψουμε πισωγυρίσματα τα οποία θα ανέκοπταν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης». Αυτό, επί λέξει, είπε ο Κ. Μητσοτάκης...

«Στα εργασιακά ζητήματα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να αποτρέψουμε πισωγυρίσματα τα οποία θα ανέκοπταν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης». Αυτό, επί λέξει, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Εν πρώτοις, ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχεται ότι η ανεργία είναι σε πτωτική πορεία, και καλά κάνει, αφού οι συριζομαδούροι την έχουν μειώσει 9 μονάδες. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.

Ακούγεται όντως πολύ ηγεμονικό όταν κανείς λέει ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει πισωγυρίσματα, σε οτιδήποτε κι αν αναφέρεται. Τι εννοεί όμως πισωγυρίσματα; Πώς ακριβώς αυτά τα πισωγυρίσματα απειλούν να ανακόψουν τη μείωση της ανεργίας; Και ποιος ακριβώς μεθοδεύει τα πισωγυρίσματα αυτά και με ποιον τρόπο; Αν αυτό συνιστά πολιτική αιχμή κατά των συριζομαδούρων, ο Κ. Μητσοτάκης όφειλε να την εξηγήσει. Αλλά προτίμησε να μιλήσει με γρίφους. Γιατί άραγε;

Για να μην κοροϊδευόμαστε: ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους εργοδότες. Και αυτές οι ασαφείς γενικούρες στέλνουν στους εργοδότες ένα πολύ καθαρό μήνυμα, ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να τους στηρίξει με χαμηλή φορολογία, φτηνό εργατικό κόστος και ελαστική αγορά εργασίας.

Διότι όλα αυτά, που αποτελούν και τα βασικά πιστεύω του Κ. Μητσοτάκη, εν ονόματι της αύξησης της απασχόλησης προωθούνται. Και όταν μείωσαν 22% τον κατώτατο μισθό σε ένα βράδυ, για την αύξηση της απασχόλησης είπαν ότι το κάνουν.

Υπάρχουν όμως και οι χαζοί εργαζόμενοι που ακούνε. Και αυτοί πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι «αποφασισμένος να μειώσει την ανεργία». Δεν χρειάζεται να ξέρουν περισσότερες λεπτομέρειες. Γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης μιλάει με γρίφους.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις