Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Πρώτη φορά και επίσημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτη φορά και επίσημα

Μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή της υπόθεσης Novartis επισήμανε χθες στον ρ/ς Στο Κόκκινο, ο Σπ. Λάππας θυμίζοντας ότι τα κόμματα αποχώρησαν τότε από την αρμόδια επιτροπή καταγγέλλοντας το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε εκεί την υπόθεση, ώστε αποκλειστικά αρμόδια να δικάσει την υπόθεση να είναι η Βουλή -"που σήμαινε αυτόματα παραγραφή"-, αλλά επέμεινε στη θέση ότι το αδίκημα της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων "δεν μπορεί ποτέ μα ποτέ" να θεωρηθεί ότι συγκαταλέγεται στα υπουργικά καθήκοντα.

Τώρα, επισήμανε ο βουλευτής Καρδίτσας στον Στ. Σχινά, "είναι η πρώτη φορά που επίσημο δικαστικό κείμενο αποδέχεται αυτή την κρίση της επιτροπής μας" και έτσι "αποδεικνύεται τρανά πόσο δίκαιο είχε η επιτροπή" που έστειλε την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, "όπως θα έκανε για κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα". "Έχει τεράστια σημασία και αυτό κρατάμε" συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη στάση τού "οιωνεί κατηγορούμενου" Α. Λοβέρδου, αφού σημείωσε πως "σέβεται απολύτως και κατανοεί" όσα ισχυρίζεται -"δεν τα δέχομαι" συμπλήρωσε όμως-, ο Σπ. Λάππας τόνισε ότι "τον τιμά" το γεγονός ότι παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας. "Απεμπλέκει τη Βουλή από άγονες αντιπαραθέσεις" σημείωσε, αναγνωρίζοντας πως έτσι, βέβαια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προστατεύει και τον εαυτό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL