Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Υποστηρίζει και σήμερα όσα έλεγε ένα χρόνο πριν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Δ. Καιρίδης; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποστηρίζει και σήμερα όσα έλεγε ένα χρόνο πριν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Δ. Καιρίδης; (Video)

«Η εθνική συνείδηση και το πατριωτικό του φρόνημα» είναι αδιαμφισβήτητο δήλωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Καιρίδης απαντώντας στο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας». Ωστόσο οι διαλέξεις του και ο δημόσιος του λόγος είναι αυτός που τον εκθέτει. Μερικά μόνο αποσπάσματα από βίντεο διάλεξης του ένα μόλις χρόνο πριν, τον φέρνουν σε δύσκολη θέση και σε πλήρη αντίθεση με το κόμμα που πολιτεύεται.

Mάλλον το πιο ανώδυνο είναι από όσα έχει πει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ότι δεν θα είχε πρόβλημα η Ν.Δ. με το «Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο» στο Action 24. Ο Δημήτρης Καιρίδης, ως καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου έχει πει και ακόμα χειρότερα που αρκετά από αυτά τον φέρνουν πιο κοντά με τους εθνομηδενιστές που κατακεραυνώνει.

Ένα μικρό δείγμα των απόψεων του: "Τη χούντα την έριξαν οι Τούρκοι και όχι οι Έλληνες (1.14), το Καστελόριζο είναι ελληνικό για ένα και μόνο λόγο. Εξαιτίας της Ιταλίας", "Ο Καραμανλής έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα" και πολλά πολλά άλλα.

Ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου και υποψήφιος σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ, σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας ένα περίπου χρόνο πριν στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η  Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό.» υποστήριζε ότι:

"Είμαστε παιδιά των Οθωμανών"

«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!  Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας  όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο , και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων "ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του" … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!» (19:34)

«Κοστοβόροι οι συνταξιούχοι»

"Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον… Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά"… (19:09)

"Όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση"

"Η μάχη για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη, ότι θα ΄τανε Έλλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας , δεν θα ,μπορούσε να καταλάβει τι λέμε.. ή Σκοπιανός".. (33:54) "Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα," (34:26) "Όπως οι Εληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Ελληνες"..  (36:09)

«Η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική. Είναι μία και ελληνική και πάντα ήταν ελληνική»… Το 1912 η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική.. Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία, υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα , δεν ήταν καν πλειοψηφία. Πιο ελληνική ήταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη.  Στην Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος πληθυσμός ήταν πλειοψηφών… Έξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας αλλά μέχρι εκεί.. .Εγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε, μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί ν κινήσει. Εκεί που τα έχει καταφέρει το ελληνικό κράτος, δεν είναι η οικονομία και άλλα, είναι η ελληνοποίηση των πληθυσμών..  42:00 

Και φυσικά ήρθαν οι πρόσφυγες. Αλλά το να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ήταν πάντα ελληνική. ..  ο Πόντος ο οποίος είναι Τρίτη γενιά Μακεδόνας , όχι εξηκοστή!!! Για να έχουμε μια εικόνα της ιστορίας.. μην μπερδευτούμε 42:51

"Ο Μύθος των εθνοκαθάρσεων"

Ο Μύθος ότι έχουμε υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, Γενοκτονίας και γενικά υπάρχει μια αύξηση των γενοκτονιών και  γενοκτολαγνείας που δεν είχαμε… 34:43

Ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων του Πόντου σε γενοκτονία...  35:03 

"Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα"

"Χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό!!! Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το Κυπριακό!!!" 44:10  και λίγο πιο μετά "Από το Κυπριακό,  ξεκίνησε το 64 -65.. Αυτός ο αμερικανός στρατιώτης, με την αμερικάνα γγυναίκα, ο αμερικανοσπουδαγμένος, να βρεθεί απέναντι στους αμερικάνους  και να χτίσει ένα μύθο εθνικιστικό,  «η Ελλάδα στους  Έλληνες» τα θυμάστε αυτά τα ωραία…"

"Θα σας πω ότι το Κυπριακό είναι κυρίως προϊόν μιας εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης εντός των Ελλήνων κυρίως της Κύπρου αλλά όχι μόνο!! Έχουμε ένα μίνι εμφύλιο στην Κύπρο". 46:38 

"Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι έλληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική". 1:24:39 - 1:24:47

Δήλωσή του Δημήτρη Καιρίδη για το πρωτοσέλιδο του εντύπου «Δημοκρατία» την Τρίτη 9 Απριλίου 2019

"Η εθνική συνείδηση και το πατριωτικό μου φρόνημα είναι καταγεγραμμένα στον καθημερινό δημόσιο λόγο μου και στα πανεπιστημιακά έδρανα, συγγράμματα και ευρύτερες παρεμβάσεις μου. Δεν μπορεί να κριθεί από έντυπα, που, με τη μέθοδο της συστηματικής διαστρέβλωσης, εκτελούν πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης στελεχών και προσώπων της ΝΔ. Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από όσους διαπιστωμένα έχουν μετατρέψει τον δημοσιογραφικό λόγο σε έκφραση λασπολογίας και φίμωσης πολιτικών προσώπων.

Συνεχίζω, όπως έχω υποχρέωση, πιο αποφασιστικά και αταλάντευτος την προσπάθεια μου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στην πατρίδα μας. Η δε συμμετοχή μου στη μάχη των ευρω-εκλογών συνδέεται με την υπεράσπιση μιας ευημερούσας, φιλελεύθερης και ισότιμης Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τους αδύναμους και υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Καθένας μπορεί να βρει τα γραπτά μου έντυπα και, μαζί με τα βίντεο των ομιλιών μου, στο διαδίκτυο."

Σωστά. Καθένας μπορεί να βρει το βίντεο από τις ομιλίες του στα σόσιαλ μίντια. Δείτε τι έλεγε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν συγκλίνει πουθενά με την θέση της Ν.Δ.

https://twitter.com/PorscheX16/status/1116010798147690497?ref_src=twsrc^tfw

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL