Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η Ν.Δ., τα δάνεια και το θράσος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ., τα δάνεια και το θράσος

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη διέπραξε εχθές μια επική γκάφα συνδέοντας τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα της αποπληρώνει τα δάνειά του με τον τρόπο που σκοπεύει να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας.

Προφανώς, η εκπρόσωπος ήθελε να δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι όλα τα σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της Ν.Δ. βαίνουν καλώς και ότι όλος ο θόρυβος των ημερών γύρω από το θέμα οφείλεται σε πολιτική σπέκουλα. Την πάτησε γιατί, έτσι όπως το χειρίστηκε, αντί να άρει τις αμφιβολίες για τα δάνεια της Ν.Δ., κατάφερε να τις επεκτείνει και στα οικονομικά της χώρας. Ούτε εχθρός της Ν.Δ. θα το κατάφερνε τόσο καλά.

Η ΑΥΓΗ, από άποψη, δεν αναδεικνύει τις γκάφες των αντιπάλων σε μείζονα πολιτικά θέματα. Δεν είναι αυτό το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούμε. Το θέμα είναι σοβαρότερο.

Όπως φαίνεται από το σημερινό μας θέμα, η Ν.Δ. δεν αποπληρώνει σχεδόν τίποτα από τα δάνειά της. Αντίθετα, φαίνεται να εξασφαλίζει ευνοϊκές -έως σκανδαλώδεις- ρυθμίσεις, την ίδια στιγμή που τα χρέη της προς τις τράπεζες αυξάνονται, τα τρία τελευταία χρόνια, με ρυθμό περίπου 25 εκατομμυρίων τον χρόνο. Χωρίς -όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς- να αποπληρώνεται ούτε ένα ευρώ.

Δύο πράγματα συμβαίνουν λοιπόν.

Ή τα στελέχη της Ν.Δ. σαν τη Σ. Ζαχαράκη έχουν πλήρη άγνοια γι' αυτή την κατάσταση και απλώς δείχνουν την ανευθυνότητά τους. Ή γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, οπότε δείχνουν το θράσος τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό είναι πολύ άσχημο. Ειδικά όταν το συνδέουν με τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL