Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ακροδεξιά κατρακύλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιά κατρακύλα

Όλο και περισσότερο μέσα στο ψέμα βουλιάζει η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να υπηρετήσει την τυχοδιωκτική πατριδοκάπηλη γραμμή που υιοθέτησε για τις Πρέσπες. Αγωνία για τα εμπορικά σήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα εδώ και 30 χρόνια.

Αμηχανία και προσπάθεια υποβάθμισης των αποτελεσμάτων του Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και του εξαιρετικού επιπέδου εκπροσώπησης των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτό. Εθνική υστερία για το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας αποκάλεσε «αεροδρόμιο της Μίκρας» το... αεροδρόμιο της Μίκρας. Fake news για δήθεν προγραμματισμένη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» ως ένδειξη καλής θελήσεως των απάτριδων συριζομαδούρων προς τους γυφτοσκοπιανούς.

Η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί και παράγει αποτελέσματα. Αυτό που δεν λειτουργεί είναι η άθλια γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χαϊδεύει τα πιο καθυστερημένα εθνολαϊκιστικά αντανακλαστικά για λίγες ακροδεξιές ψήφους.

Και η ζημιά που θα πάθει είναι πολλαπλή: Πρώτον, κινδυνεύει με ευρεία διαρροή ψήφων προς ακροδεξιούς, φασιστικούς ή ψεκασμένους εκλογικούς σχηματισμούς, που είναι συνεπέστεροι και κατά πολύ ειλικρινέστεροι στο εμπόριο σωβινισμού και μίσους.

Δεύτερον, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επικρατήσουν ολοκληρωτικά στο εσωτερικό του κόμματος οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και ο συρφετός της πολιτικής εμπάθειας και της δημοσιογραφικής αλητείας που σέρνουν μαζί τους.

Και τρίτον, εγκλωβίζεται σε μια πολιτική που κόβει τις γέφυρες και τις επαφές με τον μεσαίο χώρο.

Και όλα αυτά γιατί η βαθιά πολιτική ανεπάρκεια του Κ. Μητσοτάκη και των συμβούλων που τον περιστοιχίζουν τους εμποδίζει να αντιληφθούν το εξής απλό: ότι από τα παιχνιδάκια με την Ακροδεξιά και τον φασισμό, κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος. Εδώ θα είμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL