Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η πατριδοκαπηλία στο κενό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πατριδοκαπηλία στο κενό

Αντικείμενο της συζήτησης, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ήταν οι εμπορικές και επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγονται με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το πανίσχυρο μιντιακό σύστημα που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία -πανίσχυρο γιατί λειτουργεί πάντοτε σε ενιαία γραμμή με την Πειραιώς και με την ίδια ατζέντα- ανέδειξε μόνο κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις του στυλ «πουλήσατε τη Μακεδονία μας». Αντιδράσεις, μάλιστα, επιχειρηματιών που έχουν ήδη δουλειές με τη γειτονική μας χώρα.

Την επόμενη ημέρα, έγινε γνωστός ο κατάλογος των επιχειρήσεων που θα δώσουν το παρών στο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες. Περίπου 100 επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες οι μεγαλύτεροι όμιλοι της χώρας, θα βρίσκονται εκεί, αγνοώντας τα εθνολαϊκιστικά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται συστηματικά ο Κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να μαζέψει λίγες παραπάνω ψήφους από την Ακροδεξιά.

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι καπιταλιστές κλείνουν δουλειές για δικό τους λογαριασμό και όχι για τα λαϊκά συμφέροντα, είναι όμως εξίσου αλήθεια ότι η διεύρυνση των οικονομικών και των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε δύο χώρες είναι βασική εγγύηση για την εδραίωση ομαλών και σταθερών σχέσεων μεταξύ τους.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο τα αποτελέσματά της και ο Κ. Μητσοτάκης -που δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την επιχειρηματικότητα από τις ιδεοληψίες των συριζομαδούρων- μένει με μοναδικούς συμμάχους τους «πατριώτες» με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις αρβύλες.

Τόση πατριδοκαπηλία στο κενό. Κρίμα. Ας πρόσεχε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL