Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ο αριστερισμός και η τύφλα του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο αριστερισμός και η τύφλα του...


ΒΓΗΚΑΝ τα στελέχη της ΛΑΕ στις παρελάσεις για να διαμαρτυρηθούν για την «προδοτική συμφωνία» των Πρεσπών! Παραδίπλα τους, οι τραμπούκοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διαδήλωναν και φώναζαν το ίδιο σύνθημα, αποτέλεσμα αμάθειας, λαϊκιστικής προπαγάνδας και καπηλικού εθνικισμού!

ΚΑΜΙΑ αναστολή, από τους ασυμβίβαστους ultra αριστερούς επαναστάτες για το παράδοξο του πράγματος. Γι' αυτή την επικίνδυνα ανιστόρητη ταύτιση. Την ταύτιση που επέβαλε το 1930 η Τρίτη Διεθνής στα Κ.Κ. περί «σοσιαλφασισμού». Για την παραπλάνηση των μαζών από τους σοσιαλιστές που γίνονταν με την ύπαρξή τους και την προσήλωσή τους στη δημοκρατία εμπόδιο για τις κομμουνιστικές επαναστάσεις στην Ευρώπη.

ΚΑΜΙΑ ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας. Κανένα συμπέρασμα από την τραγωδία της πολιτικής ισοπέδωσης που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στον ναζισμό που αιματοκύλησε την Ευρώπη ΠΡΟΔΟΣΙΑ λοιπόν! Τι προδώσαμε; Μια χώρα που είχε αναγνωριστεί από 140 χώρες - μέλη του ΟΗΕ ως σκέτη Μακεδονία συμφωνήθηκε να ονομαστεί Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Σωστό και δίκαιο σε ό,τι αφορά τον γεωγραφικό αυτό προσδιορισμό, καθώς τα εδάφη των γειτόνων μας ήταν το βόρειο μέρος του κράτους των αρχαίων Μακεδόνων που παρήκμασε πριν δεκαεννέα αιώνες!

ΕΤΣΙ, με έμπρακτες ενδείξεις σεβασμού στη συμφωνία από τη μεριά της κυβέρνησης των Σκοπίων, η δική μας χώρα αποκτά αυξημένη πολύτιμη επιρροή στα Βαλκάνια και έναν εταίρο που προσδοκά στη βοήθεια μας για συνεργασία και πρόοδο. Που κατάφερε έτσι να αποφύγει τον «κλοιό προστασίας» που προσέφερε η Άγκυρα.

ΜΑ ΘΑ μπουν στο ΝΑΤΟ, διαμαρτύρεται και η «αναθεωρητική» σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ αναζητώντας δικαιολογίες. Και έχουμε εμείς δικαίωμα και αρμοδιότητα, να εμποδίσουμε μια ανεξάρτητη χώρα να επιλέξει τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους θέλει να ενταχθεί;

ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ μας χώρα είναι στο ΝΑΤΟ, και στη σημερινή συγκυρία στην ανατολική Μεσόγειο αυτό είναι πολύτιμο αμυντικό πλεονέκτημα απέναντι στην επιθετικότητα της ασταθούς Τουρκίας. Καμιά σημασία και σ' αυτό.

ΑΠΟ τη στιγμή που έχουν επιλέξει την ασφαλή ζωή στο ενυδρείο τους, μακριά από τους κινδύνους και τους αντιπάλους που υπάρχουν στην ανοιχτή θάλασσα, μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στα «τέρατα» και να λένε ό,τι τους κατέβει.

ΜΕΧΡΙ να ωριμάσουν οι συνθήκες για την κατάληψη της εξουσίας, θα περιμένουν. Κι αν δεν ωριμάσουν, υπάρχει και ο σοσιαλισμός της μετά θάνατον ζωής, όπου όλοι θα είμαστε ίσοι! Επαναστατικός σκοταδισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL