Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η εκκωφαντική σιωπή του "δημοκρατικού τόξου"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η εκκωφαντική σιωπή του "δημοκρατικού τόξου"

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η χθεσινή και όσοι περίμεναν έστω και την ύστατη ώρα μια καταδίκη των όσων συνέβησαν εσχάτως σε Σάμο, Βίλια και Κόνιτσα από τα κόμματα που δεν χάνουν την ευκαιρία να διαλαλούν πως αποτελούν τον πυρήνα του δημοκρατικού τόξου έμειναν στο... περίμενε. Σιωπή από το ΠΑΣΟΚ, στο και πέντε μια λακωνική δήλωση από το Ποτάμι μόνο για την Κόνιτσα και για τη Νέα Δημοκρατία ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Εκκωφαντική η σιωπή των κατά τα άλλα λαλίστατων που όταν επισκέπτονται και φωτογραφίζονται στη Μόρια πλειοδοτούν σε δηλώσεις ανθρωπισμού και ευαισθησίας, μα όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία της διπλανής πόρτας που όλο και κάποιος ψηφοφόρος τους θα φιλοξενείται εντός, τότε καταπίνουν τη γλώσσα τους και τα γραφεία τύπου τους παίρνουν ρεπό.

Ούτε λέξη για τους τραμπούκους με τα λοστάρια. Ούτε λέξη για τη δημοτική αρχή της Μάνδρας που έβαλε πλάτη στην επίθεση στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες. Ούτε λέξη από τα κόμματα. Ούτε λέξη κι από τα ντόπερμαν της ενημέρωσης που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Αυτοί που δεν χάνουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τα "δικαιώματα" του τελευταίου εθνικιστή αλεξιπτωτιστή και του τελευταίου φασίστα τραμπούκου που ουρλιάζει κατάρες έξω από πολιτικές εκδηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που έβγαλαν τον μεγάλο σκασμό για τα ελάχιστα δικαιώματα μιας χούφτας δυστυχισμένων ανθρώπων και απροστάτευτων παιδιών όταν αυτά καταπατήθηκαν βάρβαρα από τους πατριώτες με τα λοστάρια και τις σιδερογροθιές.

Ούτε λέξη τόσες μέρες και για το ρατσιστικό αίσχος της Σάμου. Κι εκεί το βούλωσαν οι του δημοκρατικού τόξου, που η χορδή του βλέπεις τεντώνει ώς τη Βενεζουέλα αλλά δεν φτάνει να καταδικάσει την αθλιότητα μιας χούφτας ξενοφοβικών γονιών που μπολιάζουν με δηλητήριο τα ίδια τους τα παιδιά μαθαίνοντας να μισούν τα παιδιά των απρόσκλητων ξένων. Σιωπή και σε αυτή την περίπτωση από τους συνήθως λαλίστατους του ακραίου Κέντρου και τα ντόπερμαν που έχουν στη δούλεψή τους.

Τα λόγια βέβαια για τη Νέα Δημοκρατία περισσεύουν για τα περιστατικά μίσους και βίας, τα οποία εκδηλώνονται με μορφές όπως ομοφοβία, ισλαμοφοβία, αντισημιτισμό και ξενοφοβία, οπότε και στην Πειραιώς επικρατεί μονίμως μια εκκωφαντική και συνάμα ένοχη σιωπή που χαρακτηρίζει το ύφος και το ήθος της Νέας Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL