Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Σπ. Δανέλλης: Όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Δανέλλης: Όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται

«Όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται στην ανυποληψία και θα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών η άποψη πως "όλοι το ίδιο είναι"» τονίζει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την τροπολογία που αφορά την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κ. Γεννηματά για «εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών που αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή, στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στην Βουλή» και του κ. Βορίδη ότι «τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά, μόνο εδώ, κανείς δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου», επισημαίνει ότι και οι δύο ξεχνούν πως δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει.

«Η τότε κυβέρνηση "πούλησε" μάλιστα ως δημοκρατικοποίησή τον σταυρό προτίμησης, μη διστάζοντας να επιβάλει μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια για το σύνολο της χώρας! Παράλληλα, αύξησε τον αριθμό των υποψηφίων σε 42, προκειμένου να ενεργοποιήσει περισσότερους στο κυνήγι των ψήφων. Τέλος, επιχείρησε και την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή - υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει "μάζεψε", μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις» σημειώνει και προσθέτει «σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για "πρωτοφανείς μεθοδεύσεις"».

Τέλος ο κ. Δανέλλης παραθέτει δήλωση του τότε υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στο ΒΗΜΑ FM 24/2/2014, σύμφωνα με την οποία «αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο. Όμως, για τη ΝΔ με απόφαση του προέδρου ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να υποβάλει την παραίτησή του.[...] τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν. Ο νόμος δηλαδή θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο. [...]»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL