Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Διμέτωπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διμέτωπος

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Σπύρος Δανέλλης τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σχολιάζοντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 την αναφορά Σημίτη είπε χαρακτηριστικά: "αντιλαμβάνομαι την προσωπική δυσαρέσκεια (...) για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας", σημειώνοντας ότι θέλει να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον δικό του πολιτικό χώρο.

"Όμως, αδικεί τη δική του συμμετοχή και πορεία προς την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος" πρόσθεσε, τονίζοντας πως "ουσιαστικά αποποιείται τη δική του συμμετοχή στην πορεία προς εξεύρεση λύσης που ήρθε τώρα". Υπενθύμισε μαλιστα την αρχική ψηφοφορία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που παρά τις πέντε ψήφους υπέρ της συμφωνίας, τελικά επιβλήθηκε η άποψη της Φ. Γεννηματά.

Αναφορικά με τον Γ. Παπανδρέου τόνισε πως "η προσδοκία της εξουσίας αποτελεί τη μέγιστη συγκολλητική δύναμη", σχολιάζοντας τα όσα υποστήριζε και έπραξε προς την εξεύρεση λύσης, ενώ χαρακτήρισε "σχιζοφρενή, δισυπόστατη στάση" το να εξαίρει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Τσίπρα και Ζάεφ για τη συμφωνία στα διεθνή φόρα και ταυτόχρονα να υφίσταται κομματικούς καταναγκασμούς ενάντια στη δική αντίληψη για του ποιους θα συναντήσει και πώς θα συμπεριφερθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL