Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Νίκος Φίλης: Η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί για τα τεράστια ελλείμματα του 2009 που οδήγησαν στη χρεοκοπία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί για τα τεράστια ελλείμματα του 2009 που οδήγησαν στη χρεοκοπία (Video)

Oι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο είπε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης. «Επ` αυτού έχει τοποθετηθεί με σαφή τρόπο ο πρωθυπουργός.Θα ράψουν πολλά κοστούμια όσοι βιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το έργο και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης είπε ότι το ζητούμενο είναι πως αλλάζει η ζωή των πολιτών και πώς τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης (επιδότηση ενοικίου, 120 δόσεις, μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή κλπ) φθάνουν στους πολίτες. Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο Ν. Φίλης. Η ΝΔ καταστροφολογεί, όμως οι αγορές και οι άνθρωποι της οικονομίας δείχνουν εμπιστοσύνη, όπως απέδειξε η επιτυχία του 10ετούς ομολόγου. Είναι επίσης πιθανή η εξόφληση των ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη Μυρτώ Λοΐζου ο Ν. Φίλης, είπε ότι έχει ζητήσει συγνώμη για τις αναρτήσεις της και ότι θα κριθεί από τους πολίτες, ενώ υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ με τσεκούρια οι οποίοι δεν ζήτησαν συγνώμη.

Σε ερώτηση σχετικά με συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Φίλης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου ανήκει σε άλλο κόμμα και ότι το ΚΙΝΑΛ θα κριθεί από το αν θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, τη στρατηγική νίκη της ΝΔ, όπως επιδιώκει η κα Γεννηματά.

Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο πόλοι ο προοδευτικός με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο συντηρητικός με βασικό εκφραστή τη ΝΔ που όμως δείχνει να έχει κάνει γάμο με την ακροδεξιά. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα το μνημόνιο και τον αυταρχισμό ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι συνιστά μια προοπτική ελπίδας κι όχι οπισθοδρόμησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL