Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Τσίπρας-Μοράλες: Κοινός ο αγώνας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας-Μοράλες: Κοινός ο αγώνας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς (Video)

«Η παρουσία του φίλου και συντρόφου Έβο είναι μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν καθώς και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για το συντονισμό των χωρών μας σε επίπεδο διεθνών οργανισμών στο πλαίσιο του φόρουμ των αρχαίων πολιτισμών που ιδρύσαμε πριν από δύο χρόνια».

«Το διμερές εμπόριο, πολιτιστική συνεργασία, μεταφορά τεχνογνωσίας για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, τουρισμού, ναυτιλίας, εμπορίου είναι οι τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

https://www.youtube.com/embed/aVBOvEOplPU

Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι συνομιλίες για τη συνεργασία Ε.Ε. Λατινικής Αμερικής. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την δυνατότητα να υπάρξει επόμενη σύνοδος στη Santa Cruz στην Βολιβία. Θα πρέπει να συνεργαστούν οι δυνάμεις του διεθνισμού και του πατριωτισμού για να διαχειριστούμε την αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης.

Στηρίζουμε τη συνεργασία Ε.Ε. - Βολιβίας

«Στηρίζουμε τη συνεργασία Ε.Ε. – Βολιβίας και την πατριωτική λογική της προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων και την προάσπιση των αξιών από τους διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς».

Eιδικότερα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση στην Βενεζουέλα και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την εκτόνωσή της. Για να υπάρξει διέξοδος θα πρέπει να υπάρξουν προσπάθειες στο επίπεδο της Ε.Ε. "Η μόνη προοπτική είναι ο διάλογος κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να αποφευχθεί μια αιματηρή κλιμάκωση της κρίσης αυτό προϋποθέτει μια πορεία προς ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό θα δραστηριοποιηθούμε και εμείς. Είμαστε απέναντι στην απόπειρα επέμβασης".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: "Εκφράσαμε την ίδια ανησυχία για την κυριαραχία του ακραίο νεοφιλελευθερισμό καιτης ακραίας δεξιάς και του ρατσισμού. Οι προοδευτικές κυβερνήσεις οφείλουν αν εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου".

Πρωτοβουλία του Έβο Μοράλες για τη δημιουργία διεθνούς φόρουμ συνεργασίας αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων

"Στο πλαίσιο αυτό ο Έβο θα αναλάβει μια πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ηγετών για την δημιουργία ενός διεθνούς φόρουμ  επικοινωνίας και συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Είναι μια πρωτοβουλία που θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις" είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι "μεγάλη τιμή και σημαντική ενθάρρυνση η σημερινή επίσκεψη, διότι δίνουμε αγώνες με κοινό αξιολογικό φορτίο και διότι είναι παράδειγμα που αποδεικνύει ότι όταν είσαι έντιμος και αγωνίζεσαι για τη δημοκρατία μπορεί να πετυχαίνεις".

"Τον Οκτώβρη ο Έβο Μοράλες θα διεκδικήσει την 4η επανεκλογή του να του ευχηθώ κάθε επιτυχία και μετά και την δική μου επανεκλογή θα επισκεφθώ την Βολιβία είπε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας και αποκάλεσε "σύντροφο και φίλο" τον Πρόεδρο της Βολιβίας.

Έβο Μοράλες: Μόνο δρόμος για την ειρήνη και την ευημερία είναι η κοινωνική δικαιοσύνη

Στη συνεργασία των δύο χωρών καθώς και τη συνεργασία Ε.Ε. Λατινικής Αμερικής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Έβο Μοράλες χαιρετίζοντας παράλληλα την προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας μας.

Σταδιακά εξαφανίστηκε η κακή εικόνα που υπήρχε για την Ελλάδα με την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας υπογράμμισε στην αρχή των δηλώσεων του ο Έβο Μοράλες.

Θα επιδιώξουμε τη συνάντηση των ηγετών, ώστε να αναπτύξουμε την πρόταση για συνεργασία μεταξύ Ε.Ε. Λατινικής Αμερικής, μέσω των αρμοδίων. Η καρδιά μας θα είναι πάντα σε αυτούς που είναι οι πιο εγκαταλελειμμένοι. Ο μόνος τρόπος να δώσει κανείς τέλος στις διαμάχες είναι να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Στόχος μας πρέπει να είναι να οδηγηθούμε σε έναν πολυεθνοτικό κόσμο ανέφερε ο Έβο Μοράλες.

Όπως εξήγησε ο κ. Μοράλες έχοντας την εκ περιτροπής προεδρία της Συνόδου των χωρών της Λατινικής Αμερικής θέλουμε να φτάσουμε σε μια εμπορική συμφωνία πλαίσιο με την Ε.Ε. που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Λατινικής Αμερικής.

«Ισχυρή βούληση μου είναι να μοιραστεί η Βολιβία τις εμπειρίες από τον τουρισμό σας. Έχω μείνει έκθαμβος με τον τρόπο ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός προσέφερε στην Ανθρωπότητα πριν την Χριστιανική εποχή. Ευχαριστώ τους εργαζομένους του μουσείου που άνοιξαν νωρίτερα ώστε να μπορέσω να το επισκεφθώ».

Τις εποχές αυτές που επιχειρείται να επικρατήσει η μονομέρεια και μόνο ο ένας πόλος πρόσθεσε ο κ. Μοράλες.

Αναφερόμενος στη Βενεζουέλα υπογράμμισε ότι: «Ποτέ οι παρεμβάσεις δεν προσέφεραν λύση, αντιθέτως κατήργησαν τη Δημοκρατία. Μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και θα πρέπει για τη Βενεζουέλα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι αξιωματική αντιπολίτευση και κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με τον παρεμβατισμό. Όλοι είμαστε παιδιά της μάνας γης και αδέρφια οφείλουμε να φροντίζουμε τους πιο εγκαταλελειμμένους τομείς της οικονομίας μας».

«Να επαινέσω τους ιδιώτες επιχειρηματίες της Βολιβίας που βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Με γεμίζει χαρά που είναι η πρώτη επίσκεψη της Βολιβίας στην Ελλάδα και επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία. Επίσης θέλουμε να διδαχθούμε από το θαύμα που συμβαίνει στη χώρα σας στον τομέα του τουρισμού». Αδερφέ, φίλε και Πρωθυπουργέ αποκάλεσε ο Έβο Μοράλες τον Πρωθυπουργό επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το θερμό κλίμα που φαίνεται να επκράτησε στη συνάντηση.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL