Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου (Video)

ICON

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Βολιβίας στο Μέγαρο Μαξίμου ευχαριστώντας τον, για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας.

"Να μεταφέρεις τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα στο λαό της Βολιβίας. Να ευχηθώ μακροημέρευση στις προσπάθειες σας για την κοινωνική δικαιοσύνη. Να ευχαριστήσω για το μήνυμα οτι οι αγώνες όταν είναι αγώνες διεκδίκηση σημαντικών δικαιωμάτων όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται σε αξίες και ιδανικά έχουν αποτέλεσμα" ανέφερε ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

 «Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί στην Ακρόπολη. "Είδα το μέρος που γέννησε τη Δημοκρατία. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Ακρόπολη, το μνημείο που κομισε τη Δημοκρατία. Ζητώ συγγνώμη από το προσωπικό του μουσείου που αναγκάστηκε να εργαστεί τόσο νωρίς αλλά πραγματικά ήθελα να δω αυτό το μνημείο που προ Χριστού θέσπισε τη Δημοκρατία και τον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται δια με΄σου των αιώνων αυτό που ξεκίνησε στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό με τη διαχείριση των κοινών θεμάτων με ισότητα, αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα και σε αυτό σε ευχαριστώ και για τις δικές σου προσπάθειες."

"Αδερφέ μου Αλέξη ευχαριστώ για αυτή την πρώτη επίσκεψη της Βολιβίας στην Ελλάδα και θα ήθελα και εσείς να επισκεφτείτε την χώρα μας".

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο