Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Αν δεν πληρώσεις για λιβάνισμα, καταλήγεις στα... ψιλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Αν δεν πληρώσεις για λιβάνισμα, καταλήγεις στα... ψιλά

Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναπτύξει μια γενικόλογη έκθεση ιδεών διανθισμένη με μπόλικες μεγαλοστομίες βαφτίζοντάς την "πρόγραμμα" της Ν.Δ. για την Υγεία. Μια έκθεση ιδεών που δεν τολμούσε να αγγίξει ούτε μία από τις γκρίζες και σκανδαλώδεις ζώνες που το κόμμα του όπως και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τις τελευταίες δεκαετίες και παρουσιάστηκε από τα φιλικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΜΜΕ ως ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος και την πρόληψη του καρκίνου.

Αυτά τους φάνηκαν ως τα πλέον εμπορικά επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Υγεία και αυτά πούλησαν στην κοινή γνώμη ελλείψει ουσιαστικών θέσεων και προτάσεων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα δεν κρύβει την πρόθεσή του να λειτουργήσει ως μάνατζερ ιδιωτικών συμφερόντων.

Και ενώ στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο clawback και το rebate, ώστε να μάθουμε κι εμείς τι σκέφτεται η αξιωματική αντιπολίτευση για ένα θέμα που, όπως αποκαλύφθηκε χθες, τα εκατομμύρια χαρίζονταν με φειδώ την περασμένη δεκαετία σε κάποιες φαρμακοβιομηχανίες, ακούσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλώνεται σε μεγάλα και παχιά λόγια για τον καρκίνο και τους καρκινοπαθείς λες και απευθυνόταν σε λαό λωτοφάγων, που ξέχασε ποιοι είχαν σπαταλήσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το προϊόν του Αντικαρκινικού Εράνου και γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ από ένα Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να φτιάξουν ένα excel που κατέγραφε πόσους καρκινοπαθείς είχαμε το 2009 και το 2010. Λες και αυτή η κοινωνία ξέχασε τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τους καρκινοπαθείς που μόνο ως "διαφημιστικό" προϊόν του ΚΕΕΛΠΝΟ κάποιοι αντιλαμβάνονταν, ώστε να ταΐσουν τις ιστοσελίδες φίλων και κολλητών του συστήματος της διαπλοκής που οργίαζε και θησαύριζε εις βάρος αρρώστων.

Οπότε με το δίκιο της φωνάζει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπενθυμίζοντας στη Νέα Δημοκρατία και στους "διακινητές" των συμφερόντων της πως "εμείς το προϊόν του Αντικαρκινικού Εράνου το κάναμε αντικαρκινικά ιατρικά μηχανήματα στο Μεταξά, στο Θεαγένειο και στον Άγιο Σάββα. Επίσης, αλλάξαμε ακτινοθεραπευτικά, πήραμε βραχυθεραπείες, πήραμε μαστογράφους κ.ά. και δεν το κάναμε διαφημιστική δαπάνη σε τυχάρπαστα sites φίλων μας για να μας λιβανίζουν".

Όταν λοιπόν δεν πληρώνεις για "λιβάνισμα", αναμενόμενο είναι να γίνεται πρώτο θέμα η έκθεση ιδεών του Μητσοτάκη και να περνάει στα ψιλά ο εκσυγχρονισμός του Άγιου Σάββα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL