Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Τα πολλαπλά στάδια ενός πολιτικού ευτελισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα πολλαπλά στάδια ενός πολιτικού ευτελισμού

Ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού ευτελισμού η Ν.Δ. Αυτοί που διαρκώς με το δάχτυλο υψωμένο καταγγέλλουν «τα ζεϊμπέκικα» και κατακεραυνώνουν τα «τσιγάρα», κάνοντας το μικρό μεγάλο και το μεγάλο μικρό υπερμεγεθύνοντας τα ασήμαντα και θολώνοντας τα σημαντικά.

Αυτοί που δεν φείδονται να κατηγορούν τους αντιπάλους τους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη επιχείρησαν να «διαγράψουν» μια καταδικαστική απόφαση κατά του πρώην στελέχους τους και συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, για ασέλγεια σε ανηλίκους.

Η πρώτη τους σπασμωδική αντίδραση ήταν να χρεώσουν -ξανά- «πολιτικά» κίνητρα παρουσιάζοντας την υπόθεση ως «σκευωρία». Πολιτικοποιώντας οι ίδιοι μια απεχθή υπόθεση, που κανονικά έπρεπε άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσουν. Αυτή την πολιτικοποίηση φρόντισαν με έναν εξόφθαλμα ανόητο τρόπο να χρεώσουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους, και εδώ είναι η «σπέκουλα».

Η «προσωπική υπόθεση» ήρθε αβίαστα... στα χείλη όλων της παράταξης για να σώσουν τα προσχήματα. Μόνο που ειδικά στις περιπτώσεις παιδεραστίας οι εισαγγελείς δημοσιοποιούν τα στοιχεία και τα πρόσωπα των δραστών για να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο. Το «ο καθένας μας θα μπορούσε να μπλέξει» ήταν το επόμενο στάδιο, όπου η ασέλγεια σε ανηλίκους παρουσιάστηκε ισάξια με το άναμμα ενός τσιγάρου ή μια παραβίαση του κόκκινου.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, η απόλυτη απαξίωση για την καταδικαστική απόφαση και τη Δικαιοσύνη, επειδή δεν είχε τελεσιδικήσει. Ακολούθησε η απόκρυψη της είδησης από τα φιλικά ΜΜΕ. Και η ουσία εξοβελίστηκε στο πυρ το εξώτερον της επικοινωνίας.

Η ουσία είναι ότι ένας αστός πολιτικός της «αριστείας», με φίλους πολλούς και καλούς, όπως αποδείχθηκε, στην ηγεσία της Ν.Δ. καταδικάστηκε μόλις 28 μήνες με αναστολή για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η ουσία είναι ότι, πέρα από την πολιτικοποίηση, την ανηθικότητα, την επικοινωνιακή χρήση, αυτή η δυσώδης υπόθεση ανέδειξε ένα πρόβλημα που φαίνεται να μην έχει λύση. Η ουσία είναι ότι στα δίχτυα του trafficking εγκαταλείπονται χιλιάδες παιδιά από απόγνωση για να ικανοποιούν τις ορέξεις αρρωστημένων μυαλών για ένα κομμάτι ψωμί.

Όταν τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, οι ειδήσεις θάβονται και η Δικαιοσύνη θεότυφλη καταδικάζει μόλις σε 28 μήνες με αναστολή την ασέλγεια σε ανηλίκους και σε 8 χρόνια κάθειρξης «καθαρίστριες» για ένα απολυτήριο Δημοτικού, ενώ “ετοιμάζεται” να απελευθερώσει Κορκονέες... διασφαλίζεται η διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων που κάποιοι θεωρούν "φυσικές".

Στην κατρακύλα του πολιτικού ευτελισμού τους "δικηγόροι", αστοί "διανοούμενοι" και πιστοί τους δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να δίνουν άλλοθι ακόμα και στην παιδεραστία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL