Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αγαπητέ Κώστα, ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγαπητέ Κώστα, ενίοτε η σιωπή είναι χρυσός...

ΣΕ ΑΡΘΡΟ του την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα», ο Κώστας Λαλιώτης διευκρίνισε ότι: «Η δική μου σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, με την Κεντροαριστερά και με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά (!) αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ λόγο για ενστάσεις αν δεν υπήρχε η αναφορά περί αδιατάρακτης ιδεολογικής σχέσης με την ΕΠΕ της Φ. Γεννηματά και των καθοδηγητών της, που επιβιβάστηκαν ως λαθρεπιβάτες στο τρένο που οδηγούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΕΧΕΙ ιδεολογία το ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Και ποια είναι αυτή; Το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που έχει καταντήσει χειροκροτητής του Μητσοτάκη και της νέας ΕΡΕ που έχει στηθεί, υβρίζοντας χυδαία την Αριστερά τι το ιδεολογικό έχει; Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη συγκυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός πήγε στα τάρταρα μιας βίαιης χρεοκοπίας από τους λαθρεπιβάτες που ποτέ δεν έλεγξε ο «βουβός» Κώστας Λαλιώτης.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ σιώπησε, όταν τότε έπρεπε να μιλήσει, τι νόημα έχει η σημερινή παρέμβασή του; Να προστατεύσει ποιους και κυρίως γιατί; Είναι σοσιαλιστές ή έστω κεντροαριστεροί ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, η Χριστοφιλοπούλου, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Κεγκέρογλου, ο Μανιάτης και οι υπόλοιποι;

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ στον κατήφορο ή μήπως το ύφος και το ήθος και η ιδεολογικοπολιτική επάρκεια της κ. Φ. Γεννηματά είναι εγγύηση για την αναγέννηση του χώρου, του ιστορικού ρεύματος που αντιπροσώπευε ο ηγέτης ιδρυτής πριν αρρωστήσει θανάσιμα;

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να απαντήσει ότι κι αύριο μέρα είναι, πολλά μπορούν να διορθωθούν. Τουλάχιστον να μην μείνει το κόμμα, με όποιο όνομα κι αν διαλέξει, εκτός Βουλής. Να μπει λοιπόν στη Βουλή για να έχουμε κυβέρνηση Κυριάκου - Φώφης στα πρότυπα Σαμαρά - Βενιζέλου; Είναι δυνατόν;

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να διορθωθεί όταν κανείς από όσους αντιπροσωπεύουν ακόμα το ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη και δεν κουνάει ούτε δαχτυλάκι για ανασυγκρότηση του χώρου; Βουλευτές θέλουν να επανεκλεγούν και μετά ας μπει λουκέτο στο μαγαζί!

ΩΣ ΕΔΩ λοιπόν. Η Ευρώπη και η Ελλάδα κινδυνεύουν με διάλυση από τα ακροδεξιά ρεύματα και είναι ευθύνη και καθήκον κάθε πατριώτη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων. Και σε τέτοιες στιγμές, οι πραγματικά γενναίοι δεν υπεκφεύγουν με αστείες δικαιολογίες. Η εικονολατρία δεν αφορά την πολιτική!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL