Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΕΠΩΝΥΜΩΣ / "No Φώφη, no party"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΩΝΥΜΩΣ / "No Φώφη, no party"

Του Γιάννη Μπαλάφα

Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποδομήσει πλήρως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «κλέβοντας» στελέχη του και επιτιθέμενος στην πολιτική του; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ορισμένα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και τα προσκείμενα στη Ν.Δ. μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βέβαια η χρήση των ίδιων ακριβώς επιχειρημάτων θα μπορούσε να μας προβληματίσει, αλλά είμαστε καλοί άνθρωποι…

Αν όμως κάποιος απομακρύνει τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από το κόμμα τους, αυτός μάλλον είναι η ίδια η πολιτική του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Προσέξτε: Ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα και αντέδρασαν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ επιτιθέμενα στον Ού. Μπούλμαν και τη Λούκα Κατσέλη που τη διοργανώνουν.

Ταυτόχρονα, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση στη Χαριλάου Τρικούπη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε «ιδιωτικό πάρτι» την εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου, στην οποία θα παραστούν ο προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φαίνεται ότι για κάποιους εκεί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ισχύει το “No Φώφη, no party”...

Ας το ξεκαθαρίσουμε όμως: Εμείς έχουμε απευθύνει με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς κανέναν ηγεμονισμό κάλεσμα ενότητας στους προοδευτικούς πολίτες και συλλογικότητες όλης της χώρας. Εμείς ψηφίσαμε την απλή αναλογική ως δίκαιο εκλογικό σύστημα, το οποίο προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις (επομένως είναι απαραίτητη η ισχυρή παρουσία σχηματισμών οι οποίοι να είναι πολιτικά «συγγενείς» με τον Σύριζα). Εμείς στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουμε άξιους προοδευτικούς υποψήφιους, χωρίς να κοιτάμε αν είναι «γνήσιοι» ΣΥΡΙΖΑίοι ή της ευρύτερης Αριστεράς - Κεντροαριστεράς - Οικολογίας κ.λπ.

Όλα αυτά τι σημαίνουν; Απλά ότι είμαστε ειλικρινείς στις προτάσεις μας για συνεργασίες. Εμείς θα είμαστε παρόντες στο κάλεσμα των Ευρωσοσιαλιστών. Θα είμαστε εκεί με τον Ούντο Μπούλμαν, όπως είμαστε σε πολλές εκδηλώσεις με την Σκα Κέλερ των Πράσινων και πολλούς ακόμα προοδευτικούς πολιτικούς της Ευρώπης.

Δυστυχώς η κ. Γεννηματά θα είναι στην Ισπανία. Ίσως εκεί, στην Ιβηρική χερσόνησο, μάθει πως συνεργάστηκαν οι Ισπανοί Σοσιαλιστές με τους Podemos και πώς στην Πορτογαλία συνεργάζονται επίσης όλες οι προοδευτικές πολιτικές παρατάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL