Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τα fake news ύστατο καταφύγιο για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα fake news ύστατο καταφύγιο για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Τελικά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η αντιπολίτευση θα κινηθεί, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, με fake news. Και αυτό διότι δεν έχουν σοβαρή πρόταση για την πρόοδο της χώρας. Διαπλεκόμενοι, διαχειριστές της εξουσίας ήταν και τέτοιοι παραμένουν. Στο ερώτημα αν αυτού του είδους η αντιπολίτευση μπορεί να είναι αποτελεσματική η απάντηση είναι ότι αυτό μπορεί να δουλέψει μόνο με την ολοκληρωτική χειραγώγηση της κοινωνίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως τόσο απλό. Και δεν είναι, διότι αυτή η γραμμή, για να είναι αποτελεσματική, απαιτεί οι καταγγέλλοντες να έχουν, τουλάχιστον, την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γιατί αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και τα ίδια τους τα κόμματα δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα στον ελληνικό λαό, να μιλάνε για τιμιότητα και να απαιτούν παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης. Διότι, όταν οι παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης αφορούν δικά τους πρόσωπα, πάντα να είναι σκευωρίες!

ΟΤΑΝ πολιτικά κόμματα φτάνουν σε σημείο να αλλάζουν ΑΦΜ για να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, τότε η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σύστημα παύει να υφίσταται, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Σε ποια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα κόμματα που κυβέρνησαν και αγωνίζονται να ξανακυβερνήσουν, έχοντας 400 εκατομμύρια ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες, θα είχαν το ηθικό δικαίωμα να θεωρούνται νόμιμα;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ η εφημερίδα «Docoumento» αποκάλυψε τον κοινό χρηματοδότη της επιχείρησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβας και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Και ο χρηματοδότης είναι ο εφοπλιστικό όμιλος Λασκαρίδη. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των άσπιλων πολιτικών που κατήγγειλαν με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» (!!!) έναν υπουργό, χειρουργό ιατρό στο επάγγελμα, για δάνειο 100.000 ευρώ με υποθήκη το σπίτι του; Ας στρέψουμε λοιπόν την προσοχή του κοινού σε άλλο θέμα, ώστε να αποφύγουμε εξηγήσεις για την περίεργη χρηματοδότηση της συζύγου και της εφημερίδας που αγωνίζεται να μας φέρει στην εξουσία.

ΚΑΙ ΓΙΑ να αποκτήσει βάρος η καταγγελία, ζητάμε από τον κεντρικό τραπεζίτη να παρέμβει. Και γιατί ο Στουρνάρας δέχτηκε να εκτεθεί; Διότι έχει συμφέρον να προστατευτεί, έχοντας και αυτός και η σύζυγός του σοβαρές εκκρεμότητες σε υποθέσεις σκανδάλων. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μετά από τρεις ημέρες σκανδαλολογίας, ο κ. Στουρνάρας αποφάνθηκε ότι το δάνειο Πολάκη ήταν απολύτως σύννομο. Και μετά; Μετά ανακάλυψαν σοβαρό θέμα με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα!

ΣΕ ΟΛΗ αυτή την επιχείρηση για την παλινόρθωση της κλεπτοκρατίας έχουμε και τη θλιβερή περίπτωση της Φώφης Γεννηματά, που ξεπερνάει σε χυδαιότητα και θράσος τους πάντες. Την κυρία που απαίτησε ειδικό φωτογραφικό νόμο από τον Σημίτη ώστε να πληρώνεται κανονικά και από την τράπεζα όπου εργαζόταν όσο ήταν υπερνομάρχης Αττικής! Έθαψε την έκθεση της Grant Thornton για την οικονομική διαχείριση του κομματικού ταμείου του ΠΑΣΟΚ που παρήγγειλε ο Βενιζέλος, όταν ανέλαβε πρόεδρος.

ΚΑΝΕΙ ακόμα την πάπια για την περίπτωση του οδοντιάτρου συζύγου της που επί δυόμισι χρόνια έπαινε 2.500 ευρώ τον μήνα από το Ερρίκος Ντυνάν χωρίς να πατάει το πόδι του εκεί. Κάνει την πάπια και για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τσουκάτου και τον πακτωλό μαύρου χρήματος των επιχειρηματιών προς το ΠΑΣΟΚ της περιόδου Σημίτη.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, έχουμε τα δύο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία να θέλουν να συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι. Την εξυπηρέτηση των χορηγών τους και την ενίσχυση του πελατειακού συστήματος.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ αντιληφθεί ή δεν νοιάζονται για τους κινδύνους στην Ευρώπη. Διέρρηξαν τις σχέσεις τους, στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με όλους τους εταίρους και τους συμμάχους, θολωμένοι από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας. Δεν έχουν όραμα. Δεν αντιλαμβάνονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τη στροφή που χρειαζόμαστε στη νέα οικονομία της υψηλής προστιθέμενης αξίας, είτε αφορά προϊόντα είτε υπηρεσίες.

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι το δίλημμα μπροστά στη κάλπη θα είναι, αφού όλοι το ίδιο είναι, να επιλέξουμε εκείνον που μπορεί να μας εξυπηρετήσει προσωπικά. Πως ο νέος δεν θα έχει αγωνία για το αν θα μικρύνει πάλι ο μισθός του. Πως οι συνταξιούχοι δεν θα σκεφτούν αν ο Κυριάκος θα κόψει τις συντάξεις. Πως οι επαγγελματίες θα τσιμπήσουν στο δόλωμα για μια μικρή μείωση της φορολογίας αντί της αύξησης του τζίρου τους. Μετά τις εκλογές θα έχουν όλο τον χρόνο να ψάχνονται για το τι πήγε στραβά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL