Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
«Παίζουν» και με τα εθνικά θέματα στη Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Παίζουν» και με τα εθνικά θέματα στη Ν.Δ. (Video)

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει «πολιτική ούτε με ζεϊμπέκικα, ούτε με κουμπαριές» στην εξωτερική πολιτική και απαντώντας στην επίθεση του εκπροσώπου της Ν.Δ. για τα ελληνοτουρκικά και τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε για υποχωρητικότητα την κυβέρνηση με αφορμή τα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», που αποτελεί όμως πάγιο στοιχείο της εξωτερικής μας πολιτικής.

Σε μια προσπάθεια να «βοηθήσει» τον κ. Πλακιωτάκη, ο κ. Καλαρίτης άρχισε να ερμηνεύει ο ίδιος τι μπορεί να σημαίνουν «τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «η ειρήνη δεν είναι αυτοσκοπός».

«Θα περιορίσει η Ελλάδα τη νόμιμη δραστηριότητά της στο Αιγαίο;» ρώτησε ο δημοσιογράφος τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ρήγα σε αυτήν την απαράδεκτη κινδυνολογία. Θέλουμε να πετύχουν τα βήματα «επιμένουμε φανατικά στην ειρήνη και τη φιλία». «Μην κάνετε άλματα στη σκέψη, είναι άλλο πράγμα τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Για να λάβει τελικά την μομφή από τον Λάμπρο Καλαρίτη: «Δεν είστε ΜΚΟ. Η ειρήνη δεν είναι αυτοσκοπός». «Αυτοσκοπός είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων όχι η ειρήνη» επέμεινε ο δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Λάμπρος Καλαρίτης.

«Ειρήνη εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων;» αναρωτήθηκε και ο κ. Πλακιωτάκης και η μόνη ερώτηση που λογικά έπεται είναι:

Δηλαδή τι προτείνει η Ν.Δ., πόλεμο με την Τουρκία;

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL