Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Αν δεν φταίει η Δούρου, δεν είναι είδηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Αν δεν φταίει η Δούρου, δεν είναι είδηση

Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα; Θυμάστε την ένταση στη φωνή των τηλεοπτικών ρεπόρτερ όταν με στόμφο μετέδιδαν την εισαγγελική έρευνα για την περσινή πλημμύρα της Μάνδρας, με τη Ρένα Δούρου ούτε λίγο ούτε πολύ να εμφανίζεται από τότε τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί και φορτωμένη με τον μισό ποινικό κώδικα; Τα θυμάστε; Γιατί αυτοί που τα διαφήμιζαν τότε μάλλον τα ξέχασαν.

Όπως ξέχασαν να μας ενημερώσουν για την πορεία της έρευνας που θα έβγαζε στη φόρα τα λάθη και τις παραλείψεις της Δούρου και των υπόλοιπων "καταληψιών της εξουσίας", που δεν φρόντισαν να προστατεύσουν τη Μάνδρα από μια δεύτερη νεροποντή.

Πήγε, βλέπεις, τότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ζήτησε ένα τεχνικό πόρισμα από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες μηχανικούς για να δει και να ελέγξει τα τεχνικά θέματα που αφορούσαν τόσο όσα στραβά κι ανάποδα είχαν γίνει με τα ρέματα της περιοχής αλλά και όσα δεν είχαν γίνει, ώστε να βρεθεί μια λύση με όσα είχαν μπαζώσει και καταπατήσει στην ίδια περιοχή, αλλά κυρίως για όσα έργα έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια να ολοκληρωθούν. Ε, κάποια στιγμή το πόρισμα παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη κι εκεί που θα 'λεγες πως θα γινόταν ξανά πρωτοσέλιδο και θα μονοπωλούσε πάλι τα δελτία ειδήσεων..., άκρα του τάφου σιωπή.

Όχι πως δεν το είδαν τα τσακάλια της ενημέρωσης. Ούτε είναι πως ξέφυγε το θέμα από τα λαγωνικά του Διαδικτύου. Είναι, βλέπεις, που δεν φόρτωνε με ευθύνες τη Δούρου το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων και δεν πουλούσε. Κι έτσι όχι μόνο στα ψιλά δεν πέρασε, αλλά αντιθέτως κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων, αφού δεν υποστήριζε τα όσα άφηναν τότε να εννοηθούν περί εγκληματικών ευθυνών της Περιφέρειας Αττικής.

Πάνω από μήνα έχει κυκλοφορήσει το πόρισμα και ούτε λέξη δεν ειπώθηκε, αφού δεν ταίριαζε με το αφήγημα των εισαγγελέων της δεκάρας. Ήταν δυνατόν να γίνει θέμα με ένα πόρισμα που λέει πως “στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 15.11.2017, την πρώτη μεγάλη πλημμύρα των τελευταίων ετών με τις τραγικές συνέπειες που είχε, μέχρι το δεύτερο περιστατικό του διημέρου 26 και 27.6.2018, προκύπτει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και εν προκειμένω η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε με ταχύτητα τις διαδικασίες και το κυριότερο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη”; Στα αζήτητα πήγε το πόρισμα, όπως στα αζήτητα θα πάει και η δικαστική έρευνα αφού δεν καταδικάζει τη Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL