Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση της συνομιλίας Παύλου Πολάκη - Γιάννη Στουρνάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση της συνομιλίας Παύλου Πολάκη - Γιάννη Στουρνάρα

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ιωαννίδη θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για το ζήτημα προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης στην Βουλή κατήγγειλε την εις βάρος του δολοφονία χαρακτήρα που βρίσκεται σε εξέλιξη 3-4 μέρες τώρα δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και διέψευσε πλήρως τον ισχυρισμό ότι κατέγραφε τη συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πολύ περισσότερο ότι τον απείλησε.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή της δημοσιοποίηση τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, και καλεί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τον απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει φερόμενη ηχογράφηση συνομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL