Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Καταστροφολογία Μητσοτάκη από το Μόναχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταστροφολογία Μητσοτάκη από το Μόναχο

Απέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -κατά την επίσκεψή του στο Μόναχο- να επενδύσει στις ...υποσχέσεις Βέμπερ περί επανεξέτασης των πρωτογενών πλεονασμάτων “αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα”, καθώς στην ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη ισχυρίστηκε πως “αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ανάπτυξη βασισμένη στις επενδύσεις. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν παραμείνει προσηλωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους της, ενώ ταυτόχρονα καταφέρει να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις”!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακολούθησε ξανά την οδό της καταστροφολογίας για την πορεία της οικονομίας επισημαίνοντας πως "η οικονομία υποαποδίδει, η ανάπτυξη είναι αναιμική, οι επενδύσεις παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι τράπεζες έχουν ακόμη πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η πλήρης πρόσβαση στις αγορές, ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, δεν έχει αποκατασταθεί”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έχει υποστηρίξει στο Τwitter πως “οι γιατροί πλεονάζουν”, επεσήμανε πως “εκπαιδεύουμε εξαιρετικούς γιατρούς, τους οποίους χαρίζουμε απλόχερα σε γερμανικά νοσοκομεία γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να τους παρέχουμε αρκετά καλές δουλειές”...

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ έθεσε ως τα σημαντικότερα ζητήματα "την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την ασφάλεια, και συγκεκριμένα την προστασία των συνόρων”. Επεσήμανε δε πως “μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε μια αποτελεσματική ατζέντα για τη ζώνη του Σένγκεν και να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επωμίζεται το βάρος που της αναλογεί στην προστασία των κοινών συνόρων μας. Και η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια στο μέγιστο των δυνατοτήτων της»...

“Η Ελλάδα, μια χώρα που αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης, όπως επίσης ζήτημα αλληλεγγύης είναι και το να στηρίξουμε την Ελλάδα μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια που πέρασε για να κάνει τα επόμενα βήματα” δήλωσε η πρόεδρος της CSU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL