Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Στα ψιλά / "Στρατηγέ" ιδού το ΠΑΣΟΚ σου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / "Στρατηγέ" ιδού το ΠΑΣΟΚ σου

"Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρείες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρείες. Αυτές οι εταιρείες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα... Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει, από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο... Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα".

Αυτά είπε στο δικαστήριο ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ και της Χαριλάου Τρικούπη. Ο "στρατηγός" από το γραφείο του οποίου κάποτε περνούσαν όλα και όλοι μιας και ήταν ο πρώτος τη τάξει βαθμοφόρος παρά τω Κώστα Σημίτη, που όλως παραδόξως δεν έμαθε, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τον πακτωλό των χρημάτων που έρρεαν στο ταμείο του κόμματος.

Υπεράνω χρημάτων προφανώς ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν αναρωτήθηκε ποτέ ούτε και ρώτησε είτε τον "στρατηγό" Τσουκάτο είτε κάποιον άλλο συνεργάτη του για το πώς στο καλό τα έφερνε βόλτα με τα οικονομικά το κόμμα. Και άντε, πες ο μετρ του εκσυγχρονισμού δεν καταδεχόταν να ασχοληθεί με λογιστικά, ισολογισμούς και "δωρεές". Οι υπόλοιποι; Οι μετά Σημίτη; Ούτε κι αυτοί καταδέχτηκαν να ασχοληθούν; Υπεράνω χρημάτων και αυτοί;

Μήπως η κυρία Γεννηματά θα καταδεχτεί να πει δυο λέξεις για τα "δώρα" και τα μαύρα ταμεία του κόμματός της, που παρά τις συνεχείς αλλαγές ονόματος και ΑΦΜ, παραμένει το κόμμα που, παρά την επί Σημίτη γαλαντομία των φίλιων εταιρειών, κατάφερε και χρεοκόπησε χρωστώντας στις τράπεζες περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ; Και αν όχι να απολογηθεί, έστω να διαψεύσει η κ. Γεννηματά αυτά που ο Θόδωρος Τσουκάτος κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Πέταξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ένα "η εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και δεν θα παρέμβουμε" και νομίζει κι αυτός και η κ. Γεννηματά πως καθάρισαν με την κοινωνία, η οποία, ενώ έχει περάσει να πάνδεινα στα σκληρά χρόνια της οικονομικής κρίσης, βλέπει κάποιους υποψήφιους σωτήρες της χώρας να το παίζουν υπεράνω "μαύρων" χρημάτων και να σφυρίζουν κλέφτικα, παρά τα όσα καταμαρτυρεί ο άλλοτε "στρατηγός" και μετέπειτα "μαύρο πρόβατο" του κινήματος που σήμερα κάνει πως δεν τον ξέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL