Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο (Video)

Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας συνεχίζει τα σχέδια επί χάρτου για την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος, ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημ. Τζανακόπουλος

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης & ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος αναδείχτηκαν διαφορές που αφορούν τους αξιακούς πυρήνες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ & σκιαγραφούν μια καθαρή κοινωνική & πολιτική αντίθεση που περιγράφεται από το δίπολο λαός – ελίτ.

Ο κος Μητσοτάκης θεώρησε εκφυλισμό της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης τον εθνικό διάλογο που διεξήχθη. Οι πολίτες μάλλον δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν την μυστική γνώση που κατέχει ο ίδιος & οι συνεργάτες του.

Πρόκειται για μια αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική που επιβεβαιώνει ότι ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία ως πατρογονικό δικαίωμα του ίδιου & των ομοίων του & όχι ως πηγάζουσα από το λαό. Ο λαός χρωστάει στον κο Μητσοτάκη κι όχι εκείνος στον λαό.

Η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση που θέλει ο Πρωθυπουργός να είναι υποχρεωτικά εκλεγμένος βουλευτής. Προφανώς η επιλογή του λαού δεν είναι τόσο σημαντική στο αξιακό σύμπαν του κου Μητσοτάκη όσο για παράδειγμα η προέλευση από την κλειστή κάστα των τεχνοκρατών.

Η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση για τις θητείες των βουλευτών. Σημασία για αυτούς δεν έχει η εκπροσώπηση κοινωνικών συμφερόνταν στο κοινοβούλιο αλλά η αναπαραγωγή της εξουσίας των πολιτικών οικογενειών της ελίτ & όσων συμμερίζονται τους αντικοινωνικούς τους στόχους.

Η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει τις προτάσεις για ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων με το σκόπιμα ψευδές επιχείρημα ότι πχ η συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του κράτους να εγγυάται την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί ευχολόγιο.

Για τον κο Μητσοτάκη είναι ευχολόγιο η ενίσχυση της συνταγματικής προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελούν για τον ίδιο μια ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το 8ωρο που κατά δήλωσή του είναι και αυτό ξεπερασμένο.

Για τον κο Μητσοτάκη ό,τι ικανοποιεί τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι φρέσκο & γεμάτο ζωντάνια. Ότι προστατεύει τους εργαζόμενους δεν είναι παρά αγκύλωση στο παρελθόν.

Για τον κο Μητσοτάκη είναι ευχολόγιο η συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου ελέγχου στα κοινωνικά αγαθά του νερού & του ηλεκτρικού ρεύματος αφού θα εμποδίσει τους ομοίους του κου Μητσοτάκη να παραδώσουν το σύνολο των κοινωνικών υποδομών της χώρας στους φίλους τους.

Όλα είναι ευχολόγια και εμμονές της Αριστεράς. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φαίνεται είναι άλλες όπως για παράδειγμα η τροποποίηση του άρθρου 24 με στόχο να αλλάξει ο ορισμός του δάσους & να δημιουργηθούν όροι πλήρους αποψίλωσης για να ικανοποιηθούν ειδικά οικονομικά συμφέροντα!

Στην τροποποίηση του άρθρου 16 η ΝΔ δήθεν ενδιαφέρεται για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό & γιαυτό επιδιώκει την λειτουργία ιδιωτ. πανεπιστημίων αλλά αρνείται να υποστηρίξει τις προτάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου παν/μίου & την αύξηση των εισακτέων.

Η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν ΠτΔ για την προεδρική εκλογή του 2020. Προφανώς έχει τάξει την θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης.

Ο κος Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. O λαός θα ρίξει στα αζήτητα τα σχέδιά του και το βαθειά αντιθεσμικό παιχνίδι της ΝΔ με τον θεσμό του ΠτΔ όπως στα αζήτητα έριξε και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης.

Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας συνεχίζει τα σχέδια επί χάρτου για την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος. Συνεχίζει να λειτουργεί ως κάστα που μοιράζει φανταστικές θέσεις εξουσίας ερήμην του κυρίαρχου λαού. Μόνο που πλέον ο λαός δεν είναι απών.

Ο κ. Τσουκάτος στην απολογία του στη δίκη της Siemens αποκάλυψε χθες κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε: 16 δις δραχμές (δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ) μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000.

Παρά τις αποκαλύψεις του κου Τσουκάτου, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία & το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση.

Εκτός από την κα Γεννηματά αφωνία για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει & ο κ. Μητσοτάκης που ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια & εξυγίανση τολμά να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ όταν ένας επιχειρηματίας & μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της.

Τα δωράκια, οι μίζες & οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος προστίθενται στα δυσθεώρητα χρέη τους από τα θαλασσοδάνεια, άνω των 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη κανείς τους δεν έχει εξηγήσει πώς και πότε θα ξεπληρώσουν.

Αυτές οι πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αρκετές για να εξηγήσουν τη δυσθυμία τους στην αρχή της Συνταγματικής Αναθεώρησης όταν μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια