Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρέμβαση αναρχικών για τη ρατσιστική κατάληψη στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Τρικάκια με συνθήματα κατά του ρατσισμού πέταξε χθες η «Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά» στο Γυμνάσιο όπου έγινε η ρατσιστική κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος μαθητής...

Τρικάκια με συνθήματα κατά του ρατσισμού πέταξε χθες η «Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά» στο Γυμνάσιο όπου έγινε η ρατσιστική κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί 12χρονος μαθητής του σχολείου που έχει διαγνωστεί με προβλήματα συμπεριφοράς και αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες.

Συγχρόνως, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας αναρχικών μοίρασαν και προκηρύξεις, ενώ η παρουσία τους στο σχολείο δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις. Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η ομάδα σε ιστοσελίδα του χώρου, «η ανταπόκριση μιας σημαντικής μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων ήταν θετική, ενώ την ίδια στιγμή ζήσαμε και τα γραφικά, με τον πατέρα κοπέλας να ουρλιάζει ότι 'οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι σαν τους ιαχωβάδες' και να 'μην παίρνει κείμενα από αυτούς γιατί είναι χειρότεροι από τους φασίστες'".

Υποστηρίζουν επίσης ότι μία καθηγήτρια «ωρυόταν, κρίνοντας μάλιστα ενδεδειγμένη παιδαγωγικά την κατάληψη και την αποπομπή του μαθητή και δυστυχώς έναν μαθητή ο οποίος μας είπε να μην πετάξουμε τρικάκια και λερώσουμε την αυλή του σχολείου γιατί δεν γουστάρει τους κομμουνιστές και γιατί το παιδί που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες είχε κατεβάσει μια φορά το παντελόνι ενός συμμαθητή του (μια και αυτή ήταν τελικά η σεξουαλική παρενόχληση που διαβάσαμε...)».

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις