Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να θέσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη φανατική αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να δώσει έμφαση στην ανάγκη να μπει τέλος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να... υπάρξουν άλλες εξελίξεις. Τι είδους όμως μπορεί να είναι αυτές οι "άλλες εξελίξεις" από τη στιγμή που το ΚΙΝ.ΑΛΛ. της κ. Γεννηματά εγγράφεται οικειοθελώς στη γραμμή ισοπέδωσης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τι είδους εξελίξεις αλήθεια; Μήπως για ένα remake της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα; Η ίδια πάντως η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου, να... καταστροφολογήσει εκτός Ελλάδος, σε βάρος της κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση που πρόκειται να έχει την ερχόμενη Πέμπτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ετοιμάζεται, συγκεκριμένα, να περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας! Και αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί κρίσιμα θέματα -π.χ. την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου ή την επαναδιαπραγημάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όμως η φρασεολογία και τα επιχειρήματα του δημόσιου λόγου της κ. Γεννηματά δεν στρέφονται μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά, ως φαίνεται, απομακρύνουν το κόμμα της από την οικογένεια των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Κάθε άλλο παρά τυχαίο ή συγκυριακό είναι έτσι το γεγονός ότι στις 4 Μαρτίου, στην εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα η Προοδευτική Συμμαχία με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο των ευρωσοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Ούντο Μπούλμαν και στην οποία θα χαιρετίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί - προφανώς για να μη συγχρωτισθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιάζει έτσι να έχουν "ριχθεί οι κύβοι" για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τους μελλοντικούς του συμμάχους στο πλαίσιο του σταδιακού μετασχηματισμού του πολιτικού σκηνικού στη βάση των δύο πόλων που διαγράφονται σήμερα με σαφήνεια ενόψει των επερχόμενων αναμετρήσεων - σε ευρωπαϊκό, εθνικό, τοπικό επίπεδο. Ο πόλος της προόδου, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της Ευρώπης, της ειρήνης και της συνεργασίας και ο πόλος της επιστροφής σε ένα παρελθόν που κατέστρεψε τον τόπο, που δημιούργησε προνομιακές συνθήκες για τη διαπλοκή και τη διαφθορά που υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου. Οι κάλπες που έρχονται σηματοδοτούν τη μετωπική σύγκρουση όχι δύο προσώπων -Τσίπρα - Μητσοτάκη-, αλλά τη σύγκρουση δύο δομικά διαφορετικών κοσμοθεωριών. Και είναι σαφές ότι η κ. Γεννηματά έχει ήδη κάνει την επιλογή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL