Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Αμηχανία σε Ν.Δ. για το ταξίδι Τσίπρα, με επιχειρήματα Ερντογάν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμηχανία σε Ν.Δ. για το ταξίδι Τσίπρα, με επιχειρήματα Ερντογάν (Video)

Από την άλλη αμηχανία φαίνεται να επικρατεί στη Ν.Δ. και την αντιπολίτευση που ψάχνουν επιχείρημα να ασκήσουν κριτική και έμειναν με το «κακή προετοιμασία» και την επικοινωνιακή διαχείριση ενόψει εκλογών στις δύο χώρες.

Την αμηχανία στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης διαπίστωσε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς όπως ισχυρίστηκε η αντιπολίτευση δεν είπε «αν τελικά έπρεπε να επισκεφθεί τη Χάλκη, ή την Αγιά Σοφιά, ο πρωθυπουργός ενώ δεν ακούστηκαν ουσιαστικές διαφωνίες».

«Αποτυχημένη επίσκεψη και προσβλητική για τη χώρα» έκρινε την επίσκεψη η κ. Βόζενμπεργκ στο ΣΚΑΙ. Δεν λέμε να μην πάει αλλά να την οργανωμένο καλά και να ορίζαμε εμείς την ατζέντα. Εξυπηρετήθηκε επικοινωνιακά πιο πολύ ο Ερντογάν ενόψει των εκλογών που έχει.

Για διγλωσσία κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο κ. Κικίλιας επιμένοντας ότι υπηρετεί «οικτρές μειοψηφίες» στον ΑΝΤ1 μίλησε για «ανταλλάγματα» στα εθνικά θέματα. Εϊδε ανακολουθία στο θέμα των οκτώ στρατιωτικών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό επιχειρηματολογώντας υπέρ του κ. Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των "οκτώ" ο Πρωθυπουργός έχει επανειλλημένα απαντήσει και το ζήτημα θεωρείται λήξαν, ενώ επ' αυτού τοποθετήθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Δ. Βίτσας. 

«Έπρεπε να είχε προετοιμαστεί καλύτερα η συνάντηση» ο κ. Παπαθεοδώρου εστιάζοντας και αυτό στην «επικήρυξη» και στις παραβιάσεις.

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να πήγε στην Αγιά Σοφιά και την Χάλκη αλλά το θέμα είναι τι συμφωνήθηκε» υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου. Εκτίμησε ότι ενδεχομένως να αποκόμισε μία εκεχειρία εν όψει εκλογών. Μικρό καλάθι κράτησε για τα εθνικά. Θα τοποθετηθούμε στο μέλλον επί της ουσίας όταν θα φανεί τι συμφωνήθηκε.

Αναρωτιέται κανείς βέβαια αν οι τουρκικές προκλήσεις είναι φαινόμενο μοναδικό που παρατηρήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

«Κακώς προετοιμασμένη» και ο κ. Σγουρίδης των ΑΝΕΛ όπου συμφώνησαν όλοι ωστόσο τους υπενθύμισε το προσφυγικό και τα ενεργειακά καθώς τονίζοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοικτοί.

Προηγείται ένα κλίμα εθνικής συνεννόησης και εθνικής γραμμής ισχυρίστηκε ο κ. Κεγκέρογλου. Συνέχεια όλων των προηγούμενων συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν στο πλαίσιο το ΝατοΊκό στο οποίο συνυπάρχουν σχεδιασμοί και ανταγωνισμού είδε ο κ. Δελής του ΚΚΕ όπου οι λαοί γίνονται έρμαιο στα συμφέροντα.

Ουσιαστικά όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να γίνει το ταξίδι για να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά καλύτερα προετοιμασμένο. Ωστόσο οι κίνδυνοι που επιμένει να βλέπει η Ν.Δ. μαρτυρούν μόνο τη φοβικότητα της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL