Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Η προσέγγιση κυριαρχεί στον διεθνή τύπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η προσέγγιση κυριαρχεί στον διεθνή τύπο

Στη δυνατότητα επίλυσης διμερών διαφορών μέσω του διαλόγου εστιάζουν κάποια από τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, αλλά και με αναφορές στους οκτώ αξιωματικούς και στη "μουσουλμανική μειονότητα" στην Αν. Θράκη.

"Μπορούμε να τα λύσουμε με διάλογο" ήταν ο τίτλος της "Hurriyet", ενώ η "Cumhuriyet" ανέφερε: "Η Θεολογική Σχολή αντάλλαγμα για τους μουφτήδες". "Η δουλειά της πολιτικής είναι να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς" τονίζει η "Aksam", ενώ η "Gunes" υπογράμμιζε: "Ζήτησε (σ.σ.: ο Ερντογάν) τους γκιουλενιστές από τον Τσίπρα". Στο ίδιο κλίμα η "Sabah": "Μη γίνετε καταφύγιο για τους τρομοκράτες". Σε αντίστοιχη γραμμή και άλλες εφημερίδες, όπως η "Yeni Safak". Στο Κυπριακό εστιάζει από την πλευρά της η "Yenicag": "Δήλωση - έκπληξη από τον Τσίπρα: Η Ομόσπονδη Κύπρος πρέπει να πάρει τη θέση της ως κανονικό κράτος της Ε.Ε.".

"Παρά τις χρόνιες τριβές μεταξύ των δύο χωρών, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού τονίζει τη συνεννόηση που χτίζουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν" αναφέρουν στο δημοσίευμά τους οι "New York Times". Ενώ το πρακτορείο Reuters, στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων της ημέρας, κάνει λόγο για ενίσχυση των δεσμών της χώρας με τη γείτονα χώρα.

"Η Άγκυρα και η Αθήνα έρχονται πιο κοντά", αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η γερμανική δημόσια τηλεόρασης ZDF. "Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θέλουν να υπερβούν τις κρίσεις" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Tagesspiegel», η οποία παραθέτει εκτενή αποσπάσματα από την κοινή συνέντευξη Τύπου. Για επίσκεψη "γεμάτη συμβολισμούς" έκανε λόγο η DW.

"Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έκανε 'μία σπάνια' για Έλληνα ηγέτη επίσκεψη στη βασιλική της Αγίας Σοφίας, 'εμβληματικό και διαφιλονικούμενο μνημείο' της Κωνσταντινούπολης, όπου η πρόσφατη πραγματοποίηση εκδηλώσεων συνδεδεμένων με το Ισλάμ προκάλεσε ένταση ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα" αναφέρεται σε ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Τσίπρας - Ερντογάν αναζητούν οδικό χάρτη για το Κυπριακό" ήταν ο τίτλος της "Χαραυγής", ενώ για "βαρύ ψυχροπολεμικό κλίμα" στις συζητήσεις έκανε λόγο ο "Φιλελεύθερος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL