Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Καθημερινότητα οι μικρές ή μεγάλες διασπάσεις του φορέα... / Αποχώρησαν δέκα επιτελικά στελέχη των PES Activists από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθημερινότητα οι μικρές ή μεγάλες διασπάσεις του φορέα... / Αποχώρησαν δέκα επιτελικά στελέχη των PES Activists από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Νέα ομαδική αποχώρηση σημειώθηκε χθες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., αυτή τη φορά από δέκα μέλη των PES Activists.

Τα δέκα μέλη της πολιτικής ομάδας νέων με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) τάσσονται υπέρ του διαλόγου και των συγκλίσεων με τις προοδευτικές δυνάμεις. Με επιστολή τους στον γραμματέα της ΚΠΕ Μ. Χριστοδουλάκη, κατέθεσαν την παραίτησή τους ασκώντας κριτική στις επιλογές και στην τακτική της ηγεσίας για μείζονα θέματα, όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία με τη θέση του ΕΣΚ, για τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, αλλά και για την άρνηση διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Αναφέρουν ότι “η προσπάθεια και οι ελπίδες των πολλών μετατράπηκαν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης των λίγων”, ενώ, παραπέμποντας και στον Ν. Αλιβιζάτο, σχολιάζουν πως “ο τακτικισμός αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής, όπως εξάλλου περίπου είπε πρόσφατα και ο καθηγητής - εγγυητής του εγχειρήματος.

Την επιστολή αποχώρησης υπογράφουν, πέραν του εθνικού συντονιστή των PES Activists Θοδωρή Δουλουμπέκη, η συντονίστρια της ομάδας αλλά και της Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛΛ. της Λάρισας Όλγα Καγιάννη, ο συντονιστής της ομάδας Πατρών και μέλος του Τομέα Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πολυχρόνης Μπακομήτρος, ο συντονιστής της ομάδας Καλαμάτας και μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του φορέα Θανάσης Τσαλδάρης, αλλά και ο Αναστάσης Γιαννόπουλος, που είναι επίσης μέλος του Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μαρία Σιρέτη, Κωνσταντίνος Καζαντζής, Ευαγγελία Κουνδουράκη, Ελένη Παρασκευοπούλου, Νίκος Σουρής.

"Το δικό μας όραμα..."

“Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δικές μας ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις, το δικό μας μεγάλο όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους πλέον ξέρουμε ότι δεν μπορούν να βρουν έκφραση μέσα από το Κίνημα Αλλαγής” τονίζουν στην επιστολή τους. “Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε μέσω της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα του σοσιαλισμού, τη στρατηγική ήττα του συντηρητισμού, βασικό στοιχείο της ατζέντας του ΕΣΚ ενόψει των ευρωεκλογών, όταν το κόμμα μας επιλέγει να αντιμετωπίσει την Αριστερά με ρεβανσισμό” σημειώνουν.

Προς απάντηση των αποχωρήσεων βασικών στελεχών της ομάδας, το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. διένειμε (ανυπόγραφη) ανακοίνωση των Pes Activists που παραμένουν στον φορέα και με την οποία κατηγορούνται οι αποχωρήσαντες ότι σκοπεύουν να προσεγγίσουν τον προοδευτικό πόλο που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "το plan B του ΣΥΡΙΖΑ με δήθεν 'προοδευτικά μέτωπα'... δεν έχει σχέση με τους αγώνες των δημοκρατών και των σοσιαλιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Τι έλεγε πριν από τρεις εβδομάδες ο Θ. Δουλουμπέκης στην "Α"

Επισημαίνεται ότι ο Θ. Δουλουμπέκης είχε αρθρογραφήσει στις αρχές Ιανουαρίου στην “Αυγή”, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της αύξησης του κατώτατου μισθού και κατάργησης του υποκατώτατου “μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και για την εφαρμογή, μέσω της συνεργασίας τους, των κοινών αιτημάτων για δίκαιη ανάπτυξη”. Επισήμαινε δε ότι αυτές οι αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται στην Κοινωνική Ατζέντα που υιοθέτησε πρόσφατα το ΕΣΚ στο συνέδριο της Λισσαβώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL