Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Αυτοί που επωάζουν τα αυγά του φιδιού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοί που επωάζουν τα αυγά του φιδιού

ΠΟΛΛΟΥΣ ανέμους έσπειραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και δεν άργησαν οι θύελλες. Οι φανατικοί «μακεδονομάχοι» διερχόμενοι από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βανδάλισαν το μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος! Μας ενημέρωσαν όλους για την πραγματική ταυτότητά τους, την ιδεολογία τους και τις προθέσεις τους. Ένιωσαν ασφαλείς μέσα στο περιβάλλον του μίσους και του σκοταδισμού με την κάλυψη πολιτικών κομμάτων.

ΚΑΙ ΔΕΝ σταμάτησαν εκεί. Λίγες μέρες μετά, στην ίδια πόλη, περικύκλωσαν με απειλητικές διαθέσεις τον χώρο που θα μιλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος!

«ΘΑ ΗΤΑΝ μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μια αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως δήθεν ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν», τόνισε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ απευθύνεται; Προφανώς σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Απευθύνεται όμως και στις ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που μπήκαν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν, αν και ουσιαστικά αποδέχονταν τη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ένα εθνικό ζήτημα για να κατακτήσουν την κυβερνητική εξουσία στο σκοτάδι!

ΓΙ' ΑΥΤΟ κανένα από τα κόμματα του «Όχι στη Συμφωνία» δεν έκρινε σοβαρό και σκόπιμο να αποδοκιμάσει τις βίαιες επιθέσεις του «εθνικόφρωνα» όχλου και των ακροδεξιών συμμοριών κατά όλων των βουλευτών (και των οικογενειών τους) που στήριζαν τη Συμφωνία. Μέσα και οι διάφοροι μπολσεβίκοι, τυφλοί και φανατισμένοι!

ΩΣ ΚΑΙ ο μετριοπαθής πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και διαγραφείς από την Φώφη βουλευτής Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε εξοργισμένος και ανήσυχος: «Στο εσωτερικό της Ν.Δ. έχουν κυριαρχήσει σκληρές δεξιές απόψεις. Έτσι, καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής Δεξιάς και των πελατειακών σχέσεων».

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η ελευθερία της γνώσης δεν μας προστατεύει από τη στενότητα του μυαλού. Δεν μας διασφαλίζει έναντι της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Αντίθετα, το μίσος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα, να οδηγήσει σε ταραχές. Και, στη χειρότερη περίπτωση, στη βία» σημείωσε σε άρθρο του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

ΗΔΗ συμβαίνει στην Ελλάδα. Και πριν χυθεί αίμα, οι αρχές υποχρεούνται να προστατεύσουν τους πολίτες και τη δημοκρατία από τους εγκληματίες και τους χορηγούς τους. Όλοι θα κριθούν αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL