Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Αμυράς και Ψαριανός έφυγαν κατ' εντολήν της Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Αμυράς και Ψαριανός έφυγαν κατ' εντολήν της Ν.Δ."

Όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή ότι θα κάνει, ο Στ. Θεοδωράκης χθες μίλησε για το "ποιος σκότωσε το Ποτάμι". Χωρίς περιστροφές, δήλωσε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πως Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός “έφυγαν κατ’ εντολήν της Ν.Δ.”.

Με συνέντευξή του (Open TV) ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε ευθύνες και στον Σπ. Δανέλλη (σ.σ.: ο οποίος διεγράφη, δεν αποχώρησε) ότι έφυγε κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκανε σαφές ότι η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε κατευθυνόταν στο κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη. Άλλωστε υπογράμμισε ότι “η χαριστική βολή δόθηκε από τους Αμυρά και Ψαριανό”, που αποχώρησαν από την Κ.Ο. στις 7 το πρωί της Δευτέρας και ενώ στη συνεδρίαση του Π.Σ. που είχε προηγηθεί διαβεβαίωναν τα 50 στελέχη του διευρυμένου οργάνου ότι είναι “γελοιότητες” όσα λέγονταν ότι οι δύο τους θα φύγουν από το κόμμα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δύο βουλευτές το προηγούμενο διάστημα είχαν πει σε στελέχη του Ποταμιού πως πιέζονται από ανθρώπους της Ν.Δ. να εγκαταλείψουν το κόμμα και πως, επιπλέον, μόλις αποχώρησαν τελικά, οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. βγήκαν και πανηγύριζαν λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενοι στη Ν.Δ. όποτε θέλουν.

Στο ερώτημα γιατί το έκανε αυτό η Ν.Δ., σχολίασε ότι “όσο γέρνει προς τα δεξιά, γίνεται πιο πολύ Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά από ό,τι Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη” και “θέλει να καθαρίσει το τοπίο στο Κέντρο, θέλει ο κεντρώος ψηφοφόρος να μην έχει εναλλακτική λύση, να μην μπορεί να πει ο κεντρώος ψηφοφόρος 'ναι, με απογοητεύει η δεξιά Νέα Δημοκρατία, αλλά πού να πάω, διαλύθηκε και το Ποτάμι’”. Χαρακτήρισε δε ως δημόσια προσβολή το προσκλητήριο που έχει κάνει κατά καιρούς η Ν.Δ. στο Ποτάμι. Είπε ότι ουσιαστικά μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του και ο πρωθυπουργός είχε καλέσει το Ποτάμι στην κυβέρνηση.

Κληθείς να απαντήσει στον Γρ. Ψαριανό, ο οποίος -προκειμένου να αποσείσει από πάνω τους τις κατηγορίες για διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού- είπε χθες ότι το Ποτάμι αυτοκτόνησε, δεν το σκότωσε κανείς, ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο ίδιος μπορεί να δηλώσει ευθέως πως δεν θα βρει στέγη σε κανένα άλλο κόμμα εκτός Ποταμιού και αναρωτήθηκε αν μπορούν οι Ψαριανός - Αμυράς να πουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL