Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Θέλει να βρει νέα ισορροπία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέλει να βρει νέα ισορροπία;

Σταμάτησε το κοντέρ! Χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε μεν για κάλπες ("οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική" είπε), αλλά δεν ζήτησε εκλογές!

Προέχει πλέον η εξεύρεση ισορροπίας στο εσωτερικό μιας Ν.Δ. που σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας επιφύλαξε ισχυρότερο χειροκρότημα στον -με επικίνδυνο τρόπο- αναθεωρητή της Ιστορίας και εμφυλιοπολεμικό Α. Σαμαρά απ' ό,τι στον πρόεδρό της -για να μην θυμηθούμε την παγωμάρα με την οποία υποδέχθηκαν οι βουλευτές την καθαρή θέση Δένδια κατά της Χ.Α.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Μίλησε ταυτόχρονα για "εγκατάλειψη εθνικής γραμμής δεκαετιών" (ώστε να κρατήσει την επαφή με τους πρώην πρωθυπουργούς), για "στενάχωρη μέρα" και "εθνική υποχώρηση" (μεγαλώνοντας την απομόνωσή του στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας), ενώ το βράδυ από το "Economist" δήλωσε ότι "δεν θα έλεγα ποτέ προδότη" κάποιον που στηρίζει τη συμφωνία, για να προσθέσει: "Δεν υποστηρίζω τη βία που είδαμε αυτές τις ημέρες".

Καλοδεχούμενη προτροπή, την οποία πρωτίστως πρέπει να απευθύνει στον συνήγορο των "μαχητών της Ν.Δ." -που στοχοποιούσαν βουλευτές- Λ. Αυγενάκη και τον (αντι)πρόεδρό του Άδ. Γεωργιάδη...

Ο κ. Μητσοτάκης έχει λίγους μήνες για να βρει νέα ισορροπία. Θέλει; Μπορεί;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL