Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Μητσοτάσκη - Ν.Δ. κατήγγειλε η Τ. Χριστοδουλοπούλου: / Μητσοτάκη - Ν.Δ. κατήγγειλε η Τ. Χριστοδουλοπούλου: Στοχοποιείτε, όπως είχατε στοχοποιήσει στον Εμφύλιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάσκη - Ν.Δ. κατήγγειλε η Τ. Χριστοδουλοπούλου: / Μητσοτάκη - Ν.Δ. κατήγγειλε η Τ. Χριστοδουλοπούλου: Στοχοποιείτε, όπως είχατε στοχοποιήσει στον Εμφύλιο (Video)

«Όλο αυτό το κλίμα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι, οι ανώνυμοι μέχρι σήμερα, που κολλάνε τις αφίσες στη βόρεια Ελλάδα και στοχοποιούν βουλευτές μας, αυτοί που πάνε και κάνουν επιθέσεις, αυτοί που πάνε και χτυπάνε στα σπίτια, όλοι αυτοί συντονίζονται από τη Ν.Δ. Εσείς τα συντονίζετε» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στα όσα είπε εναντίον της και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για κείμενο του 2008 που είχε συνυπογράψει με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.https://www.youtube.com/embed/uFwX4koyHTc

«Ο αρχηγός σας με έδωσε στους τραμπούκους, φασίστες παρακρατικούς, στους κανίβαλους της Χρυσής Αυγής. Αυτό κάνετε. Στοχοποιείτε, όπως είχατε στοχοποιήσει στον Εμφύλιο πόλεμο» επισήμανε σε υψηλούς τόνους η Τ. Χριστοδουλοπούλου, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι έχει προσφέρει «θεάρεστο έργο προς την Ακροδεξιά», γιατί «νομιμοποιήσατε τη Χρυσή Αυγή στο δημοκρατικό τόξο σας, την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα, την κάνατε εθνική δύναμη και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό».

“Θέλαμε να ενθαρρύνουμε από τα αριστερά”

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το επίμαχο κείμενο, η Τ. Χριστοδουλοπούλου παρατήρησε ότι το κείμενο κυκλοφόρησε την εποχή των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ που κατέληξε στο «βέτο» του Βουκουρεστίου.

«Θεωρήσαμε, αφελείς βέβαια, ότι μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε ένα κείμενο για να ενθαρρύνουμε και την κυβέρνηση από τα αριστερά να λύσει το πρόβλημα» σημείωσε η Τ. Χριστοδουλοπούλου, παρατηρώντας ότι «γι’ αυτό μέσα εκεί εντοπίζουμε τον κίνδυνο του εθνικισμού που μπορεί να αναπτυχθεί και στις δύο χώρες».

Στην τρομολαγνεία κατέφυγε ο Ν. Δένδιας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας απάντησε στην Τ. Χριστοδουλοπούλου απορρίπτοντας τα περί καθοδήγησης των επεισοδίων και καταφεύγοντας στην τρομολαγνεία. «Δεν νομιμοποιείται οποίος παρέστη ως μάρτυς υπερασπίσεως της τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι. Εμείς δώσαμε αίμα» υποστήριξε ο Ν. Δένδιας, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» όποιον «διασπά το ενιαίο μέτωπο» εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Ν. Βούτσης: Ιερό το δικαίωμα στη μαρτυρία

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε στον Ν. Δένδια ότι «το καθήκον του δικηγόρου, όπως και το δικαίωμα στη μαρτυρία, είναι ιερά πράγματα και στη βάση του δικαιακού μας συστήματος και δεν μπορούν να αποτελούν φακέλωμα».

Χρ. Σπίρτζης: Αναμετράται η σύγχρονη Ελλάδα με την ψωροκώσταινα

«Από τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, αλλά και από τη στάση του κάθε χώρου, του κάθε βουλευτή αναδείχθηκε πιο καθαρά από ποτέ ότι συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο τελείως διαφορετικές εθνικές και πολιτικές αντιλήψεις» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, παρατηρώντας ότι «συγκρούεται το χθες με το σήμερα και το μέλλον, αναμετράται η σύγχρονη Ελλάδα που γίνεται πρωτοπόρος χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την ψωροκώσταινα της μιζέριας».

Ολ. Τελιγιορίδου: Μαθήματα πατριωτισμού ούτε κάνω ούτε δέχομαι

«Μαθήματα πατριωτισμού ούτε κάνω ούτε δέχομαι» τόνισε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που «λέει ότι δεν είμαστε Έλληνες». Η Ολ. Τελιγιορίδου επισήμανε ότι «όλους εκείνους τους ήρωες της πατρίδας, όχι τους δικούς σας ήρωες, την Τράικου, τον Κώττα, τον Άγρα, τον Παύλο Μελά δεν σας τους χαρίζουμε. Και δεν σας τους χαρίζουμε γιατί αυτοί αγωνίστηκαν για μια ασφαλή και δυνατή Ελλάδα. Δεν αγωνίστηκαν για να αφήνετε για εβδομήντα χρόνια την παραχάραξη της Ιστορίας μας».

«Σταματούν ο αλυτρωτισμός και ο σφετερισμός της Ιστορίας μας και μπαίνουν τα θεμέλια για μια εποικοδομητική σχέση φιλίας με τους γείτονές μας» σχολίασε σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ήταν από τους «άτυχους» που «κόπηκαν» από τον κατάλογο των ομιλητών λόγω της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης.

Σπ. Δανέλλης: Είμαι με τους Έλληνες

«Στη συνείδησή μου από την πρώτη στιγμή ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι στην αποψινή ιστορική ψηφοφορία εγώ θα είμαι με τους Έλληνες. Λυπάμαι για τους Λακεδαιμόνιους που για άλλη μία φορά στην Ιστορία της χώρας, μοιραία, αλλά όχι αναπόφευκτα, θα απουσιάσουν» σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το ιστορικό κείμενο του Φεβρουαρίου του 1993 «Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Ας μιλήσουμε τώρα». Ο Σπ. Δανέλλης ήταν ένας από τους 374 συνυπογράφοντες μαζί με τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL