Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Γιαούρτια, σχόλια, μολότοφ και φασίστες σε ένα τσουβάλι όλα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιαούρτια, σχόλια, μολότοφ και φασίστες σε ένα τσουβάλι όλα (Video)

Αυθαίρετοι και ανυπόστατοι  συμψηφισμοί ακούστηκαν το πρωί στα κανάλια. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) επανέλαβαν για άλλη μια φορά την ουσιαστική καταδίκη τους ενάντια στο κίνημα των αγανακτισμένων και τις πλατείες παραβλέποντας ότι τότε είχαν εκδιωχθεί οι ακροδεξιοί και οι φασίστες όταν έγιναν αντιληπτοί για αυτό και δεν υπήρξαν αντίστοιχα έκτροπα με του συλλαλητηρίου της Κυριακής και το οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή που ήταν σε εξέλιξη.

Αποπροσανατολίζουν και στην πραγματικότητα δεν καταδικάζουν τη βία αλλά τη χρησιμοποιούν ως ένα πάγιο εργαλείο πολεμικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και τώρα, επιμένουν εσκεμμένα να τον ταυτίζουν, μετά από τρεισήμισι χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι τα μηνύματα στα σόσιαλ μίντια και οι αποδοκιμασίες θεωρήθηκαν ισάξια με τη δολοφονική επίθεση με 4 μολότοφ στο σπίτι της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και το γιαούρτι ως βόμβα μεγατόνων… από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη στο OPEN. Υπό το πρίσμα αυτό, οι υπαίτιοι της δολοφονικής επίθεσης εξισώνονται με τους χρήστες του διαδικτύου και η ελευθερία της άποψης και της αντιπαράθεσης τίθεται ανοικτά υπό αμφισβήτηση .

«Μας έβριζαν επειδή είμαστε με το ΝΑΙ» είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για την περίοδο που επέβαλλαν τα μνημόνια στη χώρα και θεωρώντας προφανώς ότι ο κόσμος δεν έπρεπε να αντιδρά όταν ξαφνικά έμειναν χιλιάδες άνθρωποι άνεργοι και φτωχοποιήθηκαν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

https://www.youtube.com/embed/CRXzOLsdZek

Τι σχέση όμως έχει η αντίδραση της κοινωνίας στα μνημόνια και το κίνημα των αγανακτισμένων με τις προσωπικές απειλές και δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια βουλευτών;

Η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ επιμένουν να συσχετίζουν ύπουλα πράγματα ανόμοια δίνοντας άλλοθι στις φασιστικές επιθέσεις και κατ' ουσία, νομιμοποιώντας τες, ως «αντιδράσεις».

Υποκριτικά καταδικάζουν, αλλά πραγματικά τρέφουν το φίδι του φιδιού με την ανοχή τους στις επιθέσεις αυτές και ας λένε με στόμφο... «απ’ όπου και αν προέρχεται»…

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL