Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Κυρώνεται σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρώνεται σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 09.30 και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ εκτέθηκαν οι διαφορετικές απόψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση εκτιμά πρόκειται για μια επωφελής συμφωνία υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού που θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Αργά το βράδυ τελικά η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ  μετά από σχετικό αίτημα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που έθεταν θέμα ακυρότητας της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.

Συνεχίζονται οι φασιστικές επιθέσεις και οι απειλές σε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης. Δολοφονική επίθεση με 4 μολότοφ από φασιστικά στοιχεία πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10, όπως ενημέρωσε ο αν. υπουργός  εριβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την ολομέλεια της Βουλής, μετά την επίθεση χθες στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.

Με δύο κείμενα άνθρωποι των Γραμμάτων, του πολιτισμού και των Τεχνών δήλωσαν την στήριξή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών ενώ ο πρωθυπουργός στο twitter δήλωσε: «Η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού υπέρ της Συμφωνίας είναι το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας που συμβολίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών».

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ καθώς ετοιμάζεται συλλαλητήριο σήμερα στις 18:00 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της κύρωσης της ιστορικής συμφωνίας στη Βουλή.

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το μεσημέρι θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης: 

Θ. Τζάκρη: Δολοφονική επίθεση που χρεώνεται στις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους έχει διχάσει τη χώρα (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL