Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Π. Ρήγας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρεται σήμερα από τον ίδιο άνθρωπο που δολοφόνησε πολιτικά τον πατέρα του.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρεται σήμερα από τον ίδιο άνθρωπο που δολοφόνησε πολιτικά τον πατέρα του.

"Από τα νιάτα του, ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιλέξει να κάνει καριέρα Μακεδονομάχου, αφού βέβαια πρώτα ο ίδιος, με άκρως τυχοδιωκτικές ενέργειες, είχε φροντίσει να δυσχεράνει, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, τις εθνικές μας θέσεις γύρω από το όνομα της πΓΔΜ. Για να κάνει την καριέρα αυτή, έριξε την τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη", ανέφερε ειδικότερα ο Παναγιώτης Ρήγας, προσθέτοντας πως "είναι, αν μη τι άλλο, τραγική ειρωνεία της τύχης, για την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος, σχεδόν 30 χρόνια μετά, κατάφερε να επιβάλει την ίδια ακριβώς άφρονα και καταστροφική γραμμή στη ΝΔ".

Ακόμα μεγαλύτερη ειρωνεία για τη ΝΔ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι ότι "ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ είναι ο γιος του ανθρώπου που δολοφόνησε πολιτικά ο κ. Σαμαράς".

"Αυτό βέβαια είναι πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι πρόβλημα της χώρας. Ο ίδιος θα κληθεί, αργά ή γρήγορα, να δώσει εξηγήσεις, στους σώφρονες ανθρώπους που ευτυχώς, διαθέτει ακόμα η συντηρητική παράταξη, σε αυτόν τον τόπο. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, για τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα στην οποία υποχρεώθηκε αυτόν τον τελευταίο χρόνο, εγκαταλείποντας την εδώ και δύο δεκαετίες, εθνική διαπραγματευτική γραμμή, που έκανε λόγο για erga omnes. Ίσως μάλιστα πρέπει να εξηγήσει πως μια κυβέρνηση «επικίνδυνη», κατά τον ίδιο, κατάφερε να διασφαλίσει τη σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, όχι μόνο διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της γειτονικής μας χώρας", παρατήρησε ο Παναγιώτης Ρήγας.

"Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 9 Ιανουαρίου 2018, μαθαίναμε πως, σε κλειστή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση οι κόκκινες γραμμές είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, με αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. Σήμερα, ένα χρόνο μετά η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πετύχει και τα τρία. Και σύνθετη ονομασία διασφαλίζει και το erga omnes διασφαλίζει και δικλείδες ασφαλείας σε κάθε είδους αλυτρωτισμούς, υπάρχουν", είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε: "Όμως όταν τα έλεγε αυτά ο κ. Μητσοτάκης, δώδεκα μήνες πριν, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η κυβέρνηση θα κέρδιζε, όχι μόνο αυτά, αλλά ακόμα περισσότερα. Γι΄αυτό, δια μέσου του κ. Κουμουτσάκου, η κόκκινη γραμμή μετατοπίστηκε στο ότι ‘πρέπει να κάνουν πρώτα συνταγματικές αλλαγές οι γείτονες. Για κακή τους τύχη έγινε και αυτό και έτσι ο κ. Μητσοτάκης έσυρε τη ΝΔ πίσω από τη σκληρή γραμμή της ακροδεξιάς πτέρυγας που μοιάζει να κυριαρχεί στην εσωκομματική της ιδεολογική διαπάλη. Πίσω από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη".

Ειδικά για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως είναι εκείνος που "το 2007 μιλούσε για την 'απίστευτη κωλοτούμπα' του Κώστα Καραμανλή που 'μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία'".

"Στον ακροδεξιό κατήφορο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τις τελευταίες ημέρες, έχει φροντίσει να διασπείρει ψεύδη, να υιοθετήσει επικίνδυνες απόψεις και να προσφέρει εν τέλει, πλήρη πολιτική κάλυψη στους ακροδεξιούς τραμπουκισμπούς και στο οργανωμένο σχέδιο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή την περασμένη Κυριακή" είπε ο κ. Ρήγας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL