Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο σύμβουλος του Μητσοτάκη «αδειάζει» τον Μητσοτάκη!

«Κατεδάφισε» την επιχειρηματολογία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου συνοδευόμενος από 5 -6 στελέχη του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη μίλησε με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας ο οποίος εξήγησε γιατί με τον όρο nationality αποδίδεται υπηκοότητα (δηλαδή citizenship) και όχι εθνότητα όπως ισχυρίζεται επί 6 μήνες η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης. Και ο Γ. Γεραπετρίτης συμφώνησε μαζί του λέγοντας «γι’ αυτό εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε αυτό»!

Σημειώνεται ότι ο συνταγματολόγος Γ. Γεραπετρίτης απαξίωσε την δήλωση Νίμιτς ότι εφαρμόζεται κανονικά η συμφωνία των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ. «Δεν έχει καμία αξία η δήλωση Νίμιτς. Υπάρχει μία συνθήκη που ερμηνεύεται μόνο με βάση την συνθήκη της Βιέννης για τις διεθνείς συνθήκες και κανείς εξωτερικός δεν μπορεί να αποδώσει νόημα σε συνθήκη. Μόνο τα ίδια τα μέρη μπορούν να το κάνουν όπως έγινε τώρα με την ρηματική διακοίνωση» είπε και πρόσθεσε ότι «πολιτικά έχει σημασία αλλά ερμηνευτικά αν έφτανε στο Δικαστήριο της Χάγης δεν θα είχε καμία σημασία. Σας το λέω εγώ που έχει παραστεί. Δεν έχει σημασία όποιος τρίτος και αν το πει είτε είναι ο Νίμιτς είτε ο Πούτιν είτε ο Ομπάμα ακόμη και ο πλανητάρχης».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια