Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Μς 11-5 αποφάσισε η Ε.Ε. / ΔΗΜ.ΑΡ.: Οριστικό διαζύγιο με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μς 11-5 αποφάσισε η Ε.Ε. / ΔΗΜ.ΑΡ.: Οριστικό διαζύγιο με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Τίτλους τέλους και επίσημα μεταξύ ΔΗΜ.ΑΡ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έριξε η χθεσινή απόφαση της Ε.Ε. του κόμματος. Με 11 "υπέρ" και 5 "κατά" εγκρίθηκε η εισήγηση της πλειοψηφίας για οριστικό διαζύγιο με το κόμμα της Φ. Γεννηματά έπειτα από την επιλογή της να διαγράψει τον Θ. Θεοχαρόπουλο.

Στην απόφαση της Ε.Ε. σημειώνεται ότι το "Ναι" της Κ.Ε. στη συμφωνία των Πρεσπών είναι "συλλογική απόφαση του κόμματός μας και όχι προσωπική απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου" και συνεπώς "η επιλογή της κ. Γεννηματά να διαγράψει από την Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ. τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜ.ΑΡ. από το Κίνημα Αλλαγής". Υπογραμμίζεται μάλιστα πως "είναι αδύνατον να σταθεί λογικά" το ότι η διαγραφή Θεοχαρόπουλου δεν σημαίνει και διαγραφή της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση των πέντε που μειοψήφησαν προέβλεπε την απόφαση ρήξης να λάβει η Κ.Ε., καθώς χωρίς διευκρίνιση του πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος "οδηγούμαστε σε μια σοβαρή ανατροπή της πορείας που έχουμε χαράξει".

Τον Θ. Θεοχαρόπουλο στηρίζει η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. και της Ε.Ε. και εκ των κορυφαίων στελεχών, μεταξύ άλλων οι Δ. Χατζησωκράτης, Στ. Καλπάκης, Δ. Χαλαζωνίτης, Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας, Γερ. Γεωργάτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του "Ναι" στη συμφωνία τάχθηκαν με την ψήφο τους στην Κ.Ε. της Κυριακής όλα τα μέλη που προέρχονται από τους νομούς Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κιλκίς, Φλώρινας, Ξάνθης και Κοζάνης.

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL