Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Ανήθικοι και επικίνδυνοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη.

Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο μια αντιπαράθεση θέσεων γύρω από τη συμφωνία. Προτιμά να ψαρεύει στα θολά νερά της Ακροδεξιάς και του νεοφασισμού. Πρώτον γιατί αυτό διασφαλίζει τις εσωτερικές ισορροπίες με την ομάδα Σαμαρά.

Και δεύτερον γιατί η Ν.Δ. έχει στραφεί πλέον οριστικά προς το ακροδεξιό ακροατήριο, στο οποίο οι προσχηματικές αναφορές στη γραμμή του Βουκουρεστίου κάθε άλλο παρά δημοφιλείς είναι. Οπότε η Ν.Δ. προτιμάει την ασάφεια. Και επειδή η ασάφεια θα την εκθέσει στη Βουλή, προσπαθεί πλέον να μπλοκάρει τη συζήτηση προκαλώντας χάος.

Αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν οι προσπάθειες στελεχών του κόμματος να εξωθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε θεσμικό πραξικόπημα. Αυτόν τον σκοπό έχουν και οι σκέψεις να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Θα αναρωτηθεί ο αφελής πολίτης: Μα, τι νόημα έχει η πρόταση μομφής; Προχθές δεν πήρε η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης; Και όμως, έχει νόημα. Γιατί επιδίωξη της Ν.Δ. είναι να συρθεί η συζήτηση στη Βουλή μέχρι το σαββατοκύριακο, προκειμένου να διοργανωθεί νέο συλλαλητήριο και να ξαναμαζευτούν τα τάγματα εφόδου -αυτά που δεν είδε πουθενά ο Άδωνις Γεωργιάδης- στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σκέφτονται: Όσο χαμός και να γίνει, εμείς κερδισμένοι θα είμαστε.

Και οι νεοναζί τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο.

Καμαρώστε το σύγχρονο δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα που τρέχει πίσω από τη Χ.Α. Τόσο ανήθικοι. Και τόσο επικίνδυνοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL