Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Ν. Φίλης για συλλαλητήριο: Δεν ήταν όλοι ακροδεξιοί, αλλά όλη η ακροδεξιά ήταν εκεί - Είχαν στόχο την κατάληψη της Βουλής (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης για συλλαλητήριο: Δεν ήταν όλοι ακροδεξιοί, αλλά όλη η ακροδεξιά ήταν εκεί - Είχαν στόχο την κατάληψη της Βουλής (Video)

«Το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο. Τα συνθήματα, η στόχευση ήταν όλα γνωστά. Φυσικά όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνεται είναι ένα στοιχείο δημοκρατικής συμμετοχής. Δυστυχώς όμως επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πήγαν άνθρωποι με κάποιες εθνικές ευαισθησίες για το θέμα της Μακεδονίας, σίγουρα όμως τον τόνο τον έδωσαν οι ακροδεξιοί με τα επεισόδια που δημιούργησαν, με τα συνθήματα όπως «οι πολιτικοί προδίδουν την Μακεδονία», ή την απόπειρα να καταλάβουν την Βουλή. Αυτό πήγαν να κάνουν χθες, να καταλάβουν την Βουλή.

Βεβαίως δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, ακροδεξιοί αλλά δεν έλειπε κανένας ακροδεξιός από εκεί και αυτοί έδωσαν το στίγμα. Είχαν στόχο να καταλάβουν τη Βουλή.

Στα περί προβοκάτσιας ο κ. Φίλης απάντησε ότι αυτό είναι «ψευδές» και ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είδε τι έγινε στα σκαλάκια της Βουλής. Απόπειρα κατάληψης της Βουλής από ομάδες ένοπλες με μολότωφ, σιδηρολοστούς κ.α.»

Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την απόπειρα κατάληψης της Βουλής από τους ακροδεξιούς

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την χθεσινή απόπειρα κατάληψης της Βουλής από τους ακροδεξιούς.

«Βεβαίως δεν είναι ακροδεξιό κόμμα η Ν.Δ., λαϊκό κόμμα είναι με φιλελεύθερους, δημοκρατικούς πολίτες που το ψηφίζουν, αλλά και με μια ισχυρή ακροδεξιά φωλιά που συνεχώς θέλει να φτιάξει σχέσεις με την Χ.Α. Χθες ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την απόπειρα εισβολής και κατάληψης του Κοινοβουλίου από την ακροδεξιά. Δεν ήταν μια απλή βία, ήταν μια απόπειρα κατάληψης του Κοινοβουλίου. Δεν ήταν μια μολότοφ που πέταξε κάποιος, ήταν μια απόπειρα κατάληψης της Βουλής και ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει.» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξουν σίγουρα 151 ψήφοι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών» καθώς και ότι θα έπρεπε η ψήφος για τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας ζητήματα να είναι κατά συνείδηση, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα σύμφωνα και με το σχετικό άρθρο του κ. Αλιβιζάτου.

Μέμφηκε μάλιστα την κ. Γεννηματά που ενώ αρχικά είχε πει για ψήφο κατά συνείδηση, διέγραψε τον κ. Θεοχαρόπουλο.

"Δεν υπήρχε σκοπιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει τα μικρότερα κόμματα, όπως κατηγορείτε από την αντιπολίτευση" ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι «θέσαμε ένα θέμα που είναι αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επίλυση του Μακεδονικού είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική του.

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL