Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηλιόπουλος σε Κ. Μπακογιάννη: Οι δημοτικές αρχές της Ν.Δ. αντιτάχθηκαν στους αγώνες των κατοίκων της Αθήνας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε στον Κ. Μπακογιάννη ότι οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στη Ν.Δ. αντιτάχθηκαν στους αγώνες των κατοίκων της πόλης.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της Ν. Μπακογιάννη επιθυμούσε τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ θέτοντας σε αμφισβήτηση το πάρκο ΚΑΠΑΨ που δημιουργήθηκε από τους αγώνες των κατοίκων και του συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε:

Επειδή πιστεύω ότι ο διάλογος συμβάλλει ουσιαστικά στη δημοκρατία, κάποιες πρώτες παρατηρήσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε λιγότερο από έναν μήνα ο κ. Μπακογιάννης κατανόησε ότι τα Εξάρχεια, αν και έχουν ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα, δεν είναι «άβατο». Ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει όργανο καταστολής και ότι το βασικό εργαλείο του δήμου για την ασφάλεια των κατοίκων είναι ο ηλεκτροφωτισμός (για τον οποίο το 2018 ο δήμος Αθηναίων διέθεσε 0 ευρώ).

Επίσης, επειδή δεν είμαστε περαστικοί από αυτή την πόλη, να τον ενημερώσουμε ότι το πάρκο ΚΑΠΑΨ δημιουργήθηκε μέσα από τους αγώνες των κατοίκων και του συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων. Αγώνες στους οποίους αντιτάχθηκαν οι δημοτικές αρχές της παράταξης του. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Ντ. Μπακογιάννη επιθυμούσε τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ και έθετε ουσιαστικά σε αμφισβήτηση το πάρκο με τη σημερινή του μορφή. Σε αυτή την πόλη πολλά έχουν κερδηθεί από τους αγώνες των κατοίκων. Με αυτούς πρέπει να συνεργάζεται η κάθε δημοτική αρχή.

Με χαρά διαπίστωσα ότι ο κ. Μπακογιάννης αποδέχτηκε την πρότασή μου για δημόσιο διάλογο στον οποίο θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα της Αθήνας.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια